Dienā apēdot pāris saujas spinātu tik stiprs kā Papajs, iespējams, nekļūsi, taču sulīgās, zaļās lapiņas ir lielisks dzelzs avots un satur rekordlielu K vitamīna daudzumu, kas ietekmē kaulu stiprību, tādēļ pavasara sezonā tās būtu noteikti ieteicams iekļaut ēdienkartē.
Maldīgs ir priekšstats, ka spināti nav garšīgi, patiesībā tie ir kraukšķīgi, sulīgi un nedaudz atgādina skābenes. To sagatavošana neprasa lielas pūles vai laiku. Zaļās lapiņas ir rūpīgi jānomazgā un jānosausina. Lai ar spinātiem uzņemtu pēc iespējas vairāk veselīgo uzturvielu, labāk tos izmantot termiski neapstrādātus. Ja spināti paredzēti ēšanai svaigā veidā, tos sagriež vai saplucina tāpat kā salātlapas, samaisa ar pārējām piedevām un pārlej ar kādu vieglu mērci uz eļļas vai bezpiedevu jogurta bāzes. Ja izmantosi maigās, mazās "baby" spinātu lapiņas, tās dorši vari likt salātos nesasmalcinātas.