vistas cepetis cepta vista
Foto: Shutterstock
Vienā gabalā nošmorēta vista ir ģeniāls veids, kā garšīgi un lēti pabarot ģimeni, turklāt pāri palikušo gaļu varēsi izmantot smeķīgām brokastu sviestmaizēm, bet no kauliem – pagatavot izcili gardu buljonu. Vai tiešām vajadzīgi vēl kādi iemesli, lai tevi pārliecinātu par to, kas šodien gatavojams vakariņās?

Ja tā, tad, iespējams, vēl viens spēcīgs arguments par labu vistai ir tāds, ka tā ir pagatavojama ne vien ierastā veidā – uz cepamās plāts vai cepammaisā, bet arī dažādās citās variācijās, kas, protams, maina arī vistas gaļas garšu un pat struktūru.

Viens no garšīgākajiem veidiem, kā pagatavot vistiņu, protams, ir žāvēšana. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka gardās sīpolotās vistiņas marināde noderēs tikai tiem, kam ir kūpinātava. Bet, protams, neesam atstājuši bešā arī pārējos – šeit uzzināsi, kā uz grila pagatavot sulīgu karsti kūpinātu vistiņu ar kadiķa dūmu smeķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!