Nekas vēl nav beidzies! Lai arī šķiet, ka ar septembri atvadāmies no ogām, brūklenes savu pilnību tikai tagad sāk atrādīt, un tas vien nozīmē, ka cepieniem nedēļas nogalē būs būt!
Ja ievārījumus šmorēt negribas, tad zini, ka brūklenes ir pat ideāli piemērotas konditorejas izstrādājumu cepšanai. Klasiskā siera kūka ar brūklenēm katrā kumosā pilnībā pārvērtīs ierasto garšu, arī plātsmaize ir pelnījusi piepildīt māju ar dievīgo smaržu, tāpēc recepti šādam kārumam arī nepalaid garām.
Viens kārums prasīs vairāk sagatavošanās darbu, cits mazāk, bet visi kā viens garšos lieliski!
Ābolu-brūkleņu plātsmaize
Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26. augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" atklāj, kā pagatavot vegānisku ābolu-brūkleņu plātsmaizi.
Pufīgais pīrāgs ar brūklenēm
Ļoti vienkāršs, gards un pufīgs pīrāgs, ko pagatavot dienās, kad tiešām ledusskapī ir tikai olas, bet saldētavā – ogas. Sulīgo pīrāgu var uztapināt mazāk nekā stundas laikā, recepti raksturo Maija.
Rupjmaizes kārtojums glāzītēs
Rupjmaizes kārtojums - gards, bet ne pārāk salds deserts.
Brūkleņu ievārījuma un zefīra kūka
Salda un grēcīgi vienkārša kūka, kam būs nepieciešamas vien četras sastāvdaļas. Gardie un siltie zefīra gabaliņi kusīs mutē, bet skābenais ievārījums garšu noturēs balansā.
Brūkleņu želeja
Brūkleņu želeja kūku rotāšanai un pildīšanai, pasniegšanai ar pankūkām vai citām vajadzībām.
Brūkleņu plātsmaize ar mandeļu skaidiņām
Īsti rudenīgs gardums – plātsmaize ar svaigajām brūklenēm un cukurotām mandeļu skaidiņām pa virsu. Mīklai pievienotais kanēlis piešķirs patīkamu aromātu. Baudīt kopā ar kādu krūzi siltas tējas.
Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!
Ābolu pankūkas ar brūklenēm
"Latvijā audzis ābols ir viens no maniem mīļākajiem augļiem, tā neierobežotās pielietojamības dēļ. No āboliem iespējams pagatavot gandrīz jebkuru ēdienu, vai dzērienu, kā arī tos var izmantot kā kafijas aizvietotu, jo tie palīdz aizgaiņāt nogurumu, kā arī uzmundrina prātu aktīvai domāšanai," stāsta ēdināšanas uzņēmuma Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot vienu no saviem iecienītākajiem ābolu ēdieniem - ābolu un brūkleņu pankūkas.
Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm
Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.
Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci
Rudens sezonā, kad par ābolu ražu nudien nevar sūdzēties, noteikti jāizcep ābolu kūka. Tā ir tradīcija, no kuras nevajag atteikties. Iespējams, katram ir sava tradicionālā recepte, taču es esmu iecienījusi katru gadu pamēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz dalos ar savu recepti, kas īpaša ar kanēļa biskvītu un sulīgo ābolu virskārtu, taču to visu divtik gardu padara pašu gatavotā karameļu mērce un skābenās brūklenes, kas ideālajā gadījumā ir pašu lasītas. Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!