Foto: Shutterstock
Sēnes, kuru raža mūs šogad pārsteigusi ar īpaši bagātīgu birumu, parasti izmantojam mērču, zupu vai sacepumu gatavošanai, visbiežāk izvēloties "sapārot" tās ar kartupeļiem. Kā būtu, ja tu pakāptos soli nost no jau neaudz apnikušās žanra klasikas un pagatvotu sēņu risoto – īpaši krēmīgu rīsu biezputru ar sēņu aizdaru. Šis ēdiens noteikti palīdzēs rudenīgā dienā mājās uzburt īpaši omulīgu noskaņu.

Lai pagatavotu sēņu risoto, tev jāsarūpē šādas sastāvdaļas:

  • Pāris saujas sēņu (vari izmantot gan meža sēnes, gan šampinjonus, šitake, portobello u.c.)
  • Rīsi (vēlams izvēlēties īsgraudu rīsus, bet vari izmantot jebkurus citus, kas tev pieejami);
  • Olīveļļa;
  • Sviests vai saldais krējums;
  • Buljons (labāk pašgatavots);
  • Sīpoli;
  • Smalki sarīvēts cietais siers;
  • Glāze sausa baltvīna vai nedaudz citronu sulas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!