ar sēnēm un olu pildītas zivju kotletes
Foto: Shutterstock
Pārgriežot šķietami parastu kotleti un atklājot, ka aiz zeltainās gaļas garoziņas slēpjas kūstošs siers, aromātiska zaļumu sviesta tērcīte vai apceptas sēnes, pat vissmagākā darbdiena vairs nešķitīs nemaz tik drūma. Tieši tādēļ šo nedēļu nolēmām sākt uz īpaši apetītlīgas nots, skaidrojot, kā tad gatavojamas kotletītes ar dažādiem pildījumiem.

Iecienītākais produkts kotlešu pildīšanai, protams, ir siers. Pietiks vien ar nelielu gabaliņu, kam apkārt aplipināta maltās gaļas masa, lai gatavās kotletes iemantotu gluži jaunas, ļoti patīkamas garšas īpašības. Šim nolūkam derēs jebkāda veida siers. Ja vēlies, lai kotlešu garša ir pēc iespējas neitrālāka, izvēlies mocarellu, pikantākas notis kotletes iegūs, ja pildīsi tās ar zilo sieru, bet īpaši sulīgam un kūstošam pildījumam izmanto kausēto sieru (īpaši ērts šai gadījumā būs nelielajos folija kvadrātiņos safasētais kausētais siers).

Kotlešu pildīšanai vari izmantot arī iepriekš sviestā apceptas sēnes ar zeltainiem sīpolu gabaliņiem. Arī rīvētas, cieti novārītas olas, kam dāsni pievienoti kapāti zaļumi, lieliski noderēs kotlešu pildījumam – šo produktu salikumu vari izmantot ne vien gaļas, bet arī zivju kotlešu pildīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!