Lai pagatavotu šos kārumus, svarīgākais ir iemācīties pagatavot rauga mīklu. Kaut šis process ir visai laikietilpīgs, te atradīsi recepti vien 30 minūtes raudzējamai mīklai. Ja rauga mīklas gatavošana ietilpst tavu fobiju sarakstā, tas nenozīmē, ka maizītes tev ies secen – izmanto veikalos nopērkamo mīklu, mājās sagatavojot vien pildījumu. Lieliska iedeja, vai ne? It īpaši tādēļ, ka varēsi bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem apgalvot, ka maizītes ir pašceptas.
Ja vēlies, lai magoņmaizīšu pildījums ir īpaši gards, magones iepriekš nedaudz apgrauzdē uz sausas pannas, lai "atdzīvinātu" mazo sēkliņu aromātu. Lai magoņu aromāts būtu vēl izteiktāks, pirms ziešanas uz mīklas nedaudz samal tās kafijas dzirnaviņās vai saberz piestā.
Cepot kanēļmaizītes, nekādā gadījumā nepieļauj Bokas jaunkundzes kļūdu, skopojoties ar kanēli, jo aromātiskajiem kanēļa putekļiem ir jāpiesmaržina visa māja! Tāpat neskopojies ar sviestu, bez tā maizītes sanāks sausas un ne tik gardas. Savukārt saldā krēmsiera glazūra gan kanēļmaizītes, gan magoņmaizītes padarīs īpaši kārdinošas un debešķīgi gardas.
Lai labi garšo!
Bērnības magoņmaizītes ar šokolādes glazūru
Lai gan mūsdienās veikalā ir nopērkams gandrīz vai pilnīgi viss, reizēm ļoti sakārojas tieši mājās ceptas smalkmaizītes ar bērnības garšu. Savu versiju par daudzu iecienītajām magoņmaizītēm piedāvā kulinārijas bloga Gards, ka nenoēsties! autore.
Ātrās kanēļmaizītes mafinu formās
Viens no tiem rītiem, kad pamosties un saproti to, ka brokastīs vēlies ko saldu, precīzāk sakot, kanēļmaizītes. Ko darīt, ja rauga mīklu gatavot nav laika, spēka vai pieredzes, bet saldētavā neglabājas kārtainā mīkla? Bet varbūt plauktu dziļumā aizķēries reiz nopirkts, bet tā arī neizmantots gatavais miltu maisījums picas pagatavošanai? Izrādās, no tā var pagatavot labu labās kanēļmaizītes! Šādu ideju iesaka žurnāls "Woman's Weekly". Izmēģināsim?
Kanēļmaizītes ar gardu krēmsiera glazūru
Ļoti smaržīga, garda smalkmaizīte, kas aplieta ar krēmsiera glazūru, iekarojusi pasauli ar nosaukumu "Cinnabon". Šīs slavenās bulciņas cepēji gan neatklāj nevienam savus cepšanas noslēpumus, bet tu vari izmēģināt savus spēkus tās atdarināšanā. Šai maizītei ir jābūt mīkstai un pūkainai, to pasniedz vēl siltu, pārlietu ar gardo krēmsiera glazūru. No mūsu receptē piedāvāto sastāvdaļu dotā daudzuma iznāks 12 kanēļmaizītes.
Fiksās ābolmaizītes franču gaumē
Frančiem ir lieliska tradīcija brokastīs un launagā mieloties ar tostiem jeb tostermaizītēm, kas pasniegtas ar pārkaisītu pūdercukuru vai vēl kādiem labumiem, piemēram, kā šajā gadījumā ar āboliem un kanēli. Vienkārši un ļoti garšīgi.
Magoņmaizītes
Mīkstas un gardas magoņmaizītes, kas būs vēl jo gardākas, ja pašu ceptas. Ēd kamēr vēl siltas, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.
Bokas jaunkundzes kanēļmaizītes ar āboliem
Mums labpatīk domāt, ka Bokas jaunkundzes ceptās kanēļmaizītes bija tieši tādas - kārdinoši sulīgas, pēc kurām vēl ilgi smaržo visa māja, ik pa laikam rosinot nočiept no šķīvja vēl vienu.
Īpaši sulīgas magoņmaizītes ar krēmsiera glazūru
Vācijā iecienītu magoņmaizīšu recepti, kas izceļas ar īpaši kārdinošu un bagātīgu pildījumu un gardu krēmsiera glazūru, iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!" dalībniece Dina Janulēviča.