Foto: Shutterstock
Gadalaiku mijā, kad garo ziemas mēnešu un tumsas novārdzinātais organisms alkst pēc vitamīnu trieciendevas, sulīgi salāti ir lielisks veids, kā smelties enerģiju. Tomēr, ja vēlies ievērot sezonalitātes principu un izvēlēties pašmāju dārzeņus, izvēle nav īpaši liela. Ko iesākt, kad apnikuši burkāni, bietes, kāļi, un āboli dažādās variācijās? Mums ir risinājums – selerijas sakne, kas dārzeņu salātiem piešķirs gan patīkami riekstainu garšu, gan vērtīgas uzturvielas.

Selerijas saknes un kāti bagātīgi satur C vitamīnu, magniju, dzelzi, kalciju, kāliju un citas vērtīgās vielas. Selerijas ir pietiekami daudzveidīgas – kulinārijā varam izmantot gan sakņu seleriju bumbuļus, kātu selerijas un lapu selerijas. Šie trīs atsevišķie augi ir vienlīdz vērtīgi un katra gaumei piemēroti, lai izvēlētos piemērotāko gatavošanai. Vienā porcijā seleriju (100 grami) ir vien 27 kalorijas, tāpēc selerijas būs labs produkts, ko iekļaut ēdienkartē, ievērojot diētu, norāda "Nutritiondata.self.com".

Svaigu selerijas sakni pirms gatavošanas noteikti nomizo, jo tai ir visai raupja un nepievilcīga miza, kas nav ēdama. No svaigās selerijas saknes sanāks tiešām gardi salāti, to vai nu sarīvējot uz rupjās rīves vai sagriežot smalkos jo smalkos salmiņos. Pēc tam dārzenim var pievienot dažādus citus sezonai raksturīgus dārzeņus un sajaukt ar skābo krējumu, bezpiedevu jogurtu vai eļļu un garšvielām, un spēcinoši salāti gatavi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!