Šim vienklāršajam ēdienam ir arī vairākas citas priekšrocības – aknu mērce ir pagatavojama daudz ātrāk nekā mērces no gaļas gabaliņiem, turklāt arī aknu cena ir krietni vien lētāka, salīdzinot, piemēram, ar vistas fileju vai cūkas karbonādi.
Vienlīdz garda mērce sanāks gan no liellopa, gan cūkas, teļa vai vistas aknām, protams, ja vien gaļu pareizi sagatavosi cepšanai, jo tiem, kuri aknas ikdienā negatavo un šo klasisko delikatesi bauda vien retu reizi, ir lietas, ko derētu iegaumēt.
IedvesmaMērcesAknasLiellopa aknasSaldais krējumsSkābais krējumsTeļa aknasVistas aknasSīpoliCūkas aknas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit