ceptas aknas
Foto: Shutterstock
Aknu mērce nu reiz ir viens no tiem ēdieniem, kas nākamajā dienā, kad gabaliņi piesūkušies ar krēmīgo virumu, ir vēl daudz gardāks nekā tikko gatavots. Tādēļ, rīkojoties tālredzīgi, aknu stroganova vai ragū gatavošanai labāk izvēlies lielāko pannu. Par daudz noteikti nebūs, gluži pretēji – ļoti iespējams, ģimenes locekļi cīnīsies par tiesībām no pannas ar maizes gabaliņu izslaucīt pēdējos mērces krikumus.

Šim vienklāršajam ēdienam ir arī vairākas citas priekšrocības – aknu mērce ir pagatavojama daudz ātrāk nekā mērces no gaļas gabaliņiem, turklāt arī aknu cena ir krietni vien lētāka, salīdzinot, piemēram, ar vistas fileju vai cūkas karbonādi.

Vienlīdz garda mērce sanāks gan no liellopa, gan cūkas, teļa vai vistas aknām, protams, ja vien gaļu pareizi sagatavosi cepšanai, jo tiem, kuri aknas ikdienā negatavo un šo klasisko delikatesi bauda vien retu reizi, ir lietas, ko derētu iegaumēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!