Pildīto olu priekšrocība ir tā, ka tās var ilgi stāvēt uz svētku galda un ne garša, ne izskats nemainīsies. Svarīgi iepriekš olas pareizi novārīt – lai baltums nebūtu zilgans, savukārt dzeltenums būtu gana stingrs. Lai viss izdotos jau pirmajos soļos, padomus olu vārīšanai lūko šeit.
Kad olas novārītas un pamazām atdziest, var jau gatavot pildījumu. No uz pusēm pārgrieztajām olām izņem dzeltenumus. Ievieto tos kādā traukā vai virtuves kombainā, pievieno mazliet olīveļļas, sinepes, etiķi vai majonēzi un kārtīgi visu samaisa. Piedevas ne tikai uzlabos olu dzeltenuma garšu, bet piešķirs vajadzīgo tekstūru. Un nav vien jāaprobežojas ar klasisko salikumu – majonēzi un sinepēm, jo pildījumā izcili garšos tunča, avokado krēms, garneles un pat mazsālīti gurķīši vai lasis.
Kad pildījums gatavs, atliek vien to ielikt atpakaļ olu baltuma pusītēs. Šim darbiņam vari izmantot karoti vai padarīt pildītās olas mazliet skaistākas, talkā ņemot konditorejas tūtu ar uzgali. Vienkārši sapildi dzeltenumu masu tūtā un iespied olu pusītēs. Sapildītās olas pārkaisi ar garšvielām, zaļumiem, dekorē ar kādu olīvu, laša gabaliņu vai, piemēram, ķilavām.
Iedvesmojies no mums un cel galdā gardas uzkodas!
Ar garnelēm pildītas olas
Vienkārša un garda ballīšu uzkoda – pildītās olas ar garnelēm. Ja vēlies, olām vari pievienot kādu citu zaļumu un marinētos kaperus pikantumam.
Ar mazsālītiem gurķīšiem un sieru pildītas olas
Recepte noskatīta vairāk nekā 40 gadus vecā žurnālā "Padomju Latvijas Sieviete" un īstenota arī mūsmājās, kļūstot par daļu no vēlajām brīvdienu brokastīm.
Olas ar tunča krēma pildījumu
Nedaudz pikantas pildītās olas – ar tunci un Dižonas sinepēm. Labs veids, kā notiesāt Lieldienās neapēstās olas vai pasniegt viesiem interesantu uzkodu.
Pildītas olas ar kariju
Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.
Pildītas olas ar svaigiem gurķiem un mazsālītu lasi
Viena no izcilākajām brokastu garšu kombinācijām ir vārīta ola, svaigs gurķis, nedaudz majonēzes un mazsālīts lasis, kam papildu svaigumu piešķir mūsu pašu brīnumgaršaugs - dilles.
Pildītās olas ar majonēzi un sinepēm
Pildītās olas būs gards papildinājums auksto uzkodu klāstā.
Pildītas olu 'mušmires'
Pildītās olu "mušmires" – uzkoda padomju laiku viesību labākajās tradīcijās. Īpaši sajūsmināti par šīm neparastajām un garšīgajām "sēnēm" būs mazie rezgaļi.
Pildītas 'zaļās' olas ar avokado, laimu un baziliku
Pildītas olas ir tradicionāls svētku galda papildinājums Lieldienās, ko, interpretējot klasiku, pavisam vienkārši iespējams pagatavot arī modernās noskaņās, papildinot ar krēmīgu avokado, spirgtu laimu, maigu majonēzi un aromātiskām bazilika lapiņām.
Pildītas olas ar avokado krēmu Helovīnu ballītei
Krāšņas, atraktīvas un mākslinieciskas pildītās olas ar pikanto avokado un vasabi pildījumu. Lai iegūtu dramatisko zirnekļtīkla rakstu, olas jāvāra iepriekšējā dienā.
Ar tunci un ikriem pildītas olas
Ar tunci pildītas olas būs īsts baudījums pat tiem, kuriem ne pārāk garšo vārītas olas.
Pikantās olas ar divu veidu pildījumiem
Vienkārši pagatavojamas pildītās olas Lieldienu brīvdienām.