Pildīto olu priekšrocība ir tā, ka tās var ilgi stāvēt uz svētku galda un ne garša, ne izskats nemainīsies. Svarīgi iepriekš olas pareizi novārīt – lai baltums nebūtu zilgans, savukārt dzeltenums būtu gana stingrs. Lai viss izdotos jau pirmajos soļos, padomus olu vārīšanai lūko šeit.
Kad olas novārītas un pamazām atdziest, var jau gatavot pildījumu. No uz pusēm pārgrieztajām olām izņem dzeltenumus. Ievieto tos kādā traukā vai virtuves kombainā, pievieno mazliet olīveļļas, sinepes, etiķi vai majonēzi un kārtīgi visu samaisa. Piedevas ne tikai uzlabos olu dzeltenuma garšu, bet piešķirs vajadzīgo tekstūru. Un nav vien jāaprobežojas ar klasisko salikumu – majonēzi un sinepēm, jo pildījumā izcili garšos tunča, avokado krēms, garneles un pat mazsālīti gurķīši vai lasis.