Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža
Kādam jābūt ideālam desertam? Protams, saldam un kārdinošam! Tik gardam, ka gribas izlaizīt bļodiņu. Un vienkārši pagatavojamam. Un nedaudz jāgaršo pēc bērnības atmiņām. Tici vai ne, bet mums padomā ir 20 deserti, kas atbilst šiem nosacījumiem! Īpaši debešķīgam rezultātam pirms pasniegšanas iecerēto desertiņu noteikti nepiemirsti dāsni pārliet ar ķīseli.

Vārot ķīseli iecerētā deserta papildināšanai, jāņem vērā vienkārša gudrība – jo saldāks deserts, jo skābākam jābūt ķīselim, šādi iegūstot garšu kārpiņām tik tīkamo garšu kontrastu. Patīkami skābens būs no dzērvenēm, jāņogām, upenēm vai plūmēm vārīts ķīselis, bet saldākam rezultātam izmanto zemenes, avenes, ķiršus vai mellenes. Tā kā līdz ogu ražai kāds laiciņš vēl jāpaciešas, tad šis ir īstais brīdis patukšot saldētavas krājumus.

Nu atliek tikai izvēlēties, kuru no "Tasty" piedāvātajām receptēm tev šodien visvairāk kārojas pagatavot, bet, lūk, te atradīsi pavisam vienkārša ķīseļa recepti deserta pārliešanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!