Vārot ķīseli iecerētā deserta papildināšanai, jāņem vērā vienkārša gudrība – jo saldāks deserts, jo skābākam jābūt ķīselim, šādi iegūstot garšu kārpiņām tik tīkamo garšu kontrastu. Patīkami skābens būs no dzērvenēm, jāņogām, upenēm vai plūmēm vārīts ķīselis, bet saldākam rezultātam izmanto zemenes, avenes, ķiršus vai mellenes. Tā kā līdz ogu ražai kāds laiciņš vēl jāpaciešas, tad šis ir īstais brīdis patukšot saldētavas krājumus.
Nu atliek tikai izvēlēties, kuru no "Tasty" piedāvātajām receptēm tev šodien visvairāk kārojas pagatavot, bet, lūk, te atradīsi pavisam vienkārša ķīseļa recepti deserta pārliešanai!
Lai labi garšo!
Gaisīgs vaniļas krēms ar ķīseli
Nereti darba dienas vidū domas aizklīst līdz bērnudārza laikiem, kad sakārojas pasnaust diendusu un pēc saldā nomiedža panašķēties ar maigu vaniļas krēmu.
Mannas buberts – saldēdiens no bērnības
Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?
Vienkāršais rīsu-biezpiena sacepums
Vienkārši pagatavojams rīsu-biezpiena sacepums, kas garšos gluži kā bērnudārza vai skolas gados baudītais. Recepti iesaka Vineta Vīksna.
Kandavas novada garša – saldais 'Abavas sniegs'
Kandavas iedzīvotāji ir ļoti priviliģēti, jo viņiem nav jāgaida ziema, lai baudītu sniegu – vieglu, debešķīgi gaisīgu un bezgala garšīgu "Abavas sniegu" iespējams izbaudīt jebkurā gadalaikā.
Miltu buberts ar smiltsērkšķu ķīseli
Izcili piemērots svētku galdam – miltu buberts ar skābenu un vitamīniem bagātu mērci. Tradicionāls deserts, papildināts ar neierastām garšām. Īpaši ērts steidzīgajiem pavāriem, jo desertu var pagatavot dienu pirms svētkiem un, uzglabāts vēsumā, tas garšos tikpat labi, kā tikko pagatavots.
Supervienkāršais piena ķīselis
Gards un viekārši pagatavojams piena ķīselis, ko pasniedz ar ogu mērci, skābenu dzērveņu ķīseli, aukstu pienu vai vaniļas mērci.
Rīsu krēms ar ogu ķīseli
Klasiskas vērtības ir neapgāžamas. Ogu ķīselis ar rīsu krēmu uzjundīs atmiņas par bērnības garšām.
Kakao un krējuma krēms ar dzērveņu ķīseli
"Ķīseli noteikti katrs var gatavot pēc savas patikas, bet man šis saldais vislabāk garšo tieši ar to, kas vārīts no "Alojas" sausā dzērveņu ķīseļa maisījuma," atklāj receptes autore, garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.
Šokolādes un putukrējuma krēms
Gardam desertam šokolādes un putukrējuma krēms. Ēšanai tāpat no glāzītēm vai kopā ar ķīseli.
Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
Garda un sulīga biezpiena plātsmaize, kuru cepot smaržos visa māja! Ēd nost gabaliņu pa gabaliņam vai pasniedz, pārlejot ar dzērveņu ķīseli. Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.
Kafijas krēms
Kafijas krēms – jauks sākums brīvdienu rītam. Deserts, ko ēst tāpat no trauciņiem, sagriezt kvadrātiņos un apēst ar ķīseli vai pasniegt ar vaniļas mērci.
Rīsu un saldā krējuma krēms
Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!
Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
"Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.
Baltās šokolādes, krēmsiera un piparkūku deserts ar augļu ķīseli
Svētku laiks nav iedomājams ne tikai bez tradicionāliem un kreptīgiem gardumiem, piemēram, zirņiem ar speķi, bet arī bez piparkūkām, speķa pīrāgiem un saldajiem ēdieniem. Jebkuru saldo ēdienu var uzlabot ar kraukšķīgām piparkūkām, kas piešķirs desertam īpašo Ziemassvētku garšu.
Vienkāršais šokolādes muss
Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.
Gardais Dundagas krēms
Savu Dundagas krēma recepti, kas ir daudzu iecienīts deserts ar bērnības garšu, piedāvā Ruta Ščeglova. Vienkārši pagatavojamais krēms īpaši labi sader ar ķīseli vai skābu ogu mērci.
Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci
Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!
Zemeņu un putukrējuma krēms
Zemeņu un putukrējuma deserts ir supergards - gatavo, cik gribi, pāri nepaliks nekad!
Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli vai vaniļas mērci
Gardais buberts, kas pasniedzams ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli.
Klasiskais kakao krēms ar šokolādi un ogu ķīseli
Klasiskā kakao krēma recepti var interpretēt dažādās garšu variācijās. Lai pagatavotu šokolādes krēmu, kakao aizstāj ar tāfelīti kausētas tumšās, baltās vai piena šokolādes, bet kakao aizstājot ar pāris tējkarotēm šķīstošās kafijas, iegūsi gardu kafijas krēmu. Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.