Shutterstock/Scanpix kolaža
Kad gada nogalē uzdzīvots cepešu, kotlešu un sierā peldošu karbonāžu režīmā, tad janvārī tā vien prasās ēdienkartē veikt ievērojamas izmaiņas, aizstājot pamatīgos gaļas gabalus ar veselīgajām un uzturvērtīgajām zivīm. Dietologi skaidro, ka attiecībā uz zivīm, salīdzinājumā ar gaļu, darbojas gluži pretēji likumi – izrādās, jo zivs treknāka, jo vairāk labuma tā sniegs organismam. Pēc šiem parametriem lasis ir zivju topa augšgalā, tādēļ piedāvājam 18 receptes veselīgām un karaliski garšīgām vakariņām ar dažādos veidos ceptu lielo zivi.

Ja vēlies, lai cepts lasis izceptos nepārspējami sulīgs, aromātisks, maigs un mutē kūstošs, ņem vērā pāris vienkāršus ieteikumus.

Ja vēlies lasi pirms cepšanas iemarinēt, tad atceries, ka zivi nevajadzētu noturēt marinādē pārlieku ilgi, jo tā sairdinās gaļas maigās šķiedras un lasis cepšanas laikā juks un bruks. Kolīdz laša steiks, fileja vai gabaliņi pārlieti ar marinādi un viegli apmaisīti, tie jau ir gatavi cepšanai – vari karsēt pannu un ķerties pie lietas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!