Foto: Shutterstock kolāža
Lai iepazītu mūsu valsts vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, šoreiz piedāvājot iepazīt Latgales puses tradicionālos ēdienus – no krupņika un guļbišņīkim līdz asuškām un murcovkai.

Lai rastu ieskatu Latgales raksturīgajās garšās, piedāvājam "Cālis.lv" virtuves sadaļas dalībnieku pieredzes stāstus par to, kādi tad labumi tika un joprojām tiek galdā celti un baudīti Latgales pusē, saglabājot oriģinālo rakstības stilu.

"Pirmais, kas iešāvās prātā iz bērnības: skābu kāpostu zupa, kur zupā neliek kartupeļus, bet kartupeļus vāra atsevišķi ar visu mizu. Ēd zupu un kartupeli piekož klāt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!