Skaidrs, ka mamma novērtēs jebkurus pūliņus iepriecināšanas vārdā, taču kūka ir kas tāds, kas ikvienam saņēmējam radīs pacilājošu un svinīgu noskaņojumu, un tieši to mēs vēlamies Mātes dienā, vai ne?
Ja neesi tik pieredzējis biskvītu cepšanā un nevēlies visu vakaru ziedot kūkas cepšanai, izvēlies kādu no šīm receptēm, kurām cepeškrāsns ieslēgšana nemaz nav nepieciešama. Vai tā būtu siera, jogurta vai musa kūka, visās atliek vien samaisīt sastāvdaļas, uzbriedināt un izkausēt želatīnu, ieliet masu formā un sastindzināt saldo masu ledusskapī. Ja līdz šim esi vairījies gatavot kūkas ar želatīnu un vienmēr bail riskēt ar neizdošanos, noderīgu špikeri palūko šeit, kur atklāts būtiskākais, lai viss izdotos kā nākas.
Vēl lieliska alternatīva cepšanai ir saldējuma kūka, kas vistiešākajā nozīmē kāri izkusīs uz mēles.
Palutini savu māmiņu ar saldu, pašgatavotu kūku!
Mango želejas kūka
Gardā mango želejas kūka ar cepumu pamatni.
Māmiņdienas siera kūka bez cepšanas
Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo siera kūku ar žāvētu augļu pamatni. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.
Atsvaidzinoši gardā citronu siera kūka bez cepšanas
Mūsmājās šī svaigā citronu siera kūka viennozīmīgi ir ierindojusies kūku topa augšgalā. Tā ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī atsvaidzinoša, viegla un tāda, kuras ēdājiem roka vien stiepsies pēc nākamā gabaliņa. Skeptiķi sākotnēji teiks, ka bundža iebiezinātā piena nav prāta darbs, bet tad, kad būs nogaršojuši, ņems savus vārdus atpakaļ, kā arī prasīs papildprociju.
Kārdinošā 'Snickers' siera kūka bez cepšanas
"Fantastiski garšīga siera kūka, ko īpaši novērtēs "Snickers" batoniņu cienītāji. Labā ziņa ir tāda, ka šo kūku varēs pagatavot arī tie kārumnieki, kam nav cepeškrāsns," stāsta receptes autore Kristīne Taujena.
Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu
Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!
Neceptā rabarberu un zemeņu siera kūka
Zemenes un rabarberi – vai var būt vēl labāka savienība? Klasiskākā recepte, kur šo apvienību izmantot, būtu plātsmaize vai kāda biskvīta kūka ar olbaltuma cepurīti, taču, iemēģinot roku necepto siera kūku gatavošanas varā, pārliecinājos, nevar būt nekas labāks par šo. Saldās zemenes, skābenie rabarberi un krēmsiers ir tik dievīga kombinācija, no kuras var pat rasties atkarība.
Vienkāršā 'Oreo' siera kūka bez cepšanas
Vienkāršu neceptās "Oreo" cepumu siera kūkas recepti, kura neaizņem daudz laika, iesaka Zandis Kadakovskis.
Soli pa solim: 'Nutella' siera kūka bez cepšanas
Šo siera kūku viennozīmīgi var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma. Siera kūka ir salda, viegli pagatavojama un spēs pārsteigt kārumniekus dažādos svētkos, tajā skaitā arī Lieldienās.
Eksotiskā 'Pina colada' siera kūka bez cepšanas
Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!
Neceptā siera kūka ar vasaras ogu ievārījumu
Pat ja vienas no iecienītākajām ir ceptās siera kūkas, dzīve piespēlē situācijas, kad jāizmēģina kas jauns. Šoreiz nācās aizmirst par cepeškrāsni un savu kāri pēc kā saldāka, lai nosvinētu dzīvi, gatavot bez tās. Tā tapa pavisam kārdinoši gaisīga siera kūka bez cepšanas, kuru patīkami papildināja gards aveņu ievārījums. Ceru, ka garšos arī jums!
Liesā mango kūka bez cepšanas
Gaidot pavasari, pagatavo saulainu mango kūku, kas priecēs ne tikai acis un garšas kārpiņas, bet arī spoguļa atspulgu. Var teikt, ka kūkā ir tikai labas lietas, tāpēc viens gruntīgs gabals lielu postažu pirms bikini sezonas noteikti nenodarīs. Turklāt mango satur daudz kālija un C vitamīna, vairāk par mango vērtīgo sastāvu lasi šajā rakstā.
Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas
"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.
Apgāztā citronu un dzērveņu siera kūka bez cepšanas
Neceptā siera kūka mazliet citādākā izpildījumā – to gatavo, kā ierasts, tikai pēc pagatavošanas pasniedz apgāztu. Kūkas pamatā ir maskarpones un citronu masa, kas papildināta ar dzērveņu un aveņu mērci.
Maigā jogurta–zemeņu kūka bez cepšanas
Vēl viens zemeņu laika kārums – neceptā kūka ar maigu zemeņu jogurta-putukrējuma krēmu, kas papildināts ar svaigu zemeņogu pusītēm. Recepti iesaka Kristīne Taujena.
Trifeļu kūka bez cepšanas
Teju katru saimnieci vismaz reizi dzīvē no gardas kūkas pagatavošanas atturējusi tai nepieciešamās cepeškrāsns neesamība. Šai sakarā piedāvājam gardu trifeļu kūku, ko vari pagatavot gana vienkārši arī tad, ja cepeškrāsni iedarbināt nav iespējams.
Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas
Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.
Vienkāršā melleņu jogurta kūka bez cepšanas
Ir ļoti laba doma melleņu sezonu ieskandināt ar vienkārši pagatavojamu jogurta kūku, kuras pildījumam pievienots iebiezinātais piens, gaisīgs putkrējums un krietna sauja pirmo melleņogu, kas kūkai piešķir īpaši skaistu krāsu un patīkamu garšu.
Neceptā šokolādes siera kūka
Klasiskā siera kūka ir pārbaudīta vērtība, bet tā būs vēl labāka šokolādīgākā versijā, pamatnei izmantojot šokolādes cepumus un arī krēmu papildinot ar šokolādi. Ja pārliesi kūku ar izkausētu šokolādi un uzbārstīsi pūdercukuru, tā nešaubīgi kļūs par ballītes zvaigzni.
Kārdinošā banānu siera kūka bez cepšanas
"Neceptā siera kūka ar liķiera piesūcinātu šokolādes cepumu pamatni, gardu banānu krēmu un krēmīgu kakao mērci būs katra svētku galda rota," recepti iesaka Elīza Zemitāne.
Neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm
Svaigās siera kūkas visnotaļ ir dievīgs kārums. Interesantākai garšai pamēģini to pagatavot ne vien no svaigā siera, bet pievieno tam jogurtu un putukrējumu, kā arī zemeņu gabaliņus. Šo recepti piedāvā kulinārās studijas "Viesistaba Vintage" šefpavārs Gatis Grosbergs.