Saldās zupas pamatam visvienkāršākajā variantā var izmantot visas iespējamās sezonas ogas, sablendējot tās ar cukuru pēc garšas. Gardākam rezultātam pievieno arī šķipsnu kanēļa, pilīti vaniļas ekstrakta vai, piemēram, apelsīnu vai mandeļu esenci. Ja ir laiks un luste padarboties, tad vari ogas savārīt ķīselī, ko būs nepieciešams atdzesēt.
Ātrajā variantā saldās zupas pamatu papildini ar vijīgās putās sakultu saldo krējumu vai saldējuma bumbu (te atradīsi mājās gatavota plombīra recepti), bet čaklākie var izvārīt saldās klimpas.
Iedvesmai piedāvājam septiņas receptes no "Tasty" krājumiem. Ļaujies improvizācijai un atceries – ja receptē pieminētas, piemēram, zemenes, tas nebūt nenozīmē, ka tās nedrīkst aizvietot ar citām ogām, piemēram, avenēm.
Lai labi garšo!
Saldā melleņu zupa
Auksta un salda zupa no mellenēm – kas gan var būt labāks! Mellenes pirms tam novāra apelsīnu sulā, bet pēc tam, krēmīgākai garšai, papildina ar saldo krējumu.
Upeņu zupa ar biezpiena klimpām
Vasarīgs kārums - upeņu vietā droši var izmantot jebkuras citas ogas!
Rabarberu klimpu zupa
Ak, raženais rabarberu laiks! Ko vēl bez rabarberu plātsmaizes vērts pagatavot? Atsaucot atmiņā bērnības garšu, kaut reizi šovasar jāpagatavo rabarberu klimpu zupu, kas lieliski veldzēs karstā tveicē un apmierinās kāri pēc saldumiem.
Zemeņu zupa ar putukrējumu
Viss ģeniālais šai pasaulē ir ļoti vienkāršs - piemēram, šis vasarīgais deserts! Zemeņu vietā var izmantot arī avenes, mellenes vai jebkuras citas ogas, kas pašiem garšo. Ja vien pa rokai ir svaigas (vai arī saldētas, bet atlaidinātas) ogas, saldais krējums un nedaudz cukura, saldēdienu var pagatavot burtiski piecās minūtēs.
Melleņu klimpas
Melleņu zupas ar klimpām recepti iesaka Sandra Ošiņa un Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komanda.
Ķiršu zupa
Pasakaini gards un vienkārši pagatavojams deserts – ķiršu zupa. Vajadzēs vien skābos ķiršus savā sulā, mazliet skābā krējuma un lielākā daļa produktu jau ir. Izmanto svaigus skābos ķiršus un ķiršu sulu vai savā sulā konservētus ķiršus bez kauliņiem.
Zemeņu zupa ar maigām bezē putām un karameli
Salds kārums vakariņu reizei - zemeņu biezzupa ar maigām olbaltuma putām un saldu karameli.