Viena no lieliskākajām kartupeļu sacepuma īpašībām ir tāda, ka šis ir ideāls veids, kā izmanot no iepriekšējās maltītes pāri palikušos vārītos kartupeļus vai kartupeļu biezputru. Tā tu varēsi nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – gan neaizlaist postā produktus, gan krietni saīsināt gatavošanas laiku, aiztaupot sev tupeņu mizošanu un vārīšanu.
Mums padomā ir arī ģeniāli vienkārša kartupeļu sacepuma recepte tiem, kuriem nav pa ķērienam iepriekš novārītu kartupeļu. "Slinko" sacepumu pagatavot ir vieglāk par vieglu, turklāt nevajadzēs ķēpāt liekus traukus, jo kartupeļi uz rupjās rīves tiek sarīvēti un ar malto gaļu samaisīti uz lielās cepamās plāts. Kad sagatavošanas darbi paveikti, atliks vien noskalot rīvi, iešaut sacepumu krāsnī un tiksmināties par kārdinoši apetītlīgo smaržu, kas jau pēc brīža plūdīs no virtuves.