salāti
Foto: Shutterstock
Izvēloties dārzeņus salātiem, gudri būtu ievērot sezonalitātes principu, jo, piemēram, ziemā salāti no pareizi uzglabāta, sulīga pašmāju burkāna vai rutka noteikti būs daudz uzturvērtīgāki, veselīgāki un arī lētāki nekā aizjūras bezgaršīgais gurķis vai tomāts.

Veselīgu salātu pamatu jāveido lielākoties dārzeņiem, jo tie visi ir lielisks šķiedrvielu un vitamīnu avots, turklāt tie nepārslogo organismu, jo ir viegli sagremojami. Nav mazsvarīgs arī fakts, ka dārzeņi sniedz ilgstošu sāta sajūtu, tādēļ dārzeņu salāti, piemēram, kreftīgais vinegrets, būs lieliska izvēle atslodzes dienām bez gaļas, bet, ja tomēr nevēlies pat uz dienu atteikties no gaļas ēdieniem, tad liela porcija Korejas burkānu, sulīgu rutku vai kraukšķīgu kāpostu salātu lieti noderēs grilētas vistas filejas vai vārītu teļa gaļas šķēļu papildināšanai veselīgās ikdienas maltītēs.

  • Šajā rakstā atradīsi padomus, kā salātos un citos ēdienos izmantot Latvijas ziemas sezonas superdārzeņus – kāli, rutku un rāceni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!