Foto: Shutterstock kolāža
Dietologi un fitnesa speciālisti vienā balsī skandē, ka veselīgas un sabalansētas maltītes ir galvenā panākumu atslēga ceļā uz sapņu augumu. Bet, kā lai šo svarīgo priekšnosacījumu ievēro ikdienā, kad darbā, sajūtot izsalkumu, roka stiepjas pēc atvilktnē paslēptās šokolādes tāfelītes, bet vakarā ir tik vien spēka, lai iebērtu katlā pelmeņus? Mums ir risinājums – ātri pagatavojamas un figūrai draudzīgas tortiljas, ko varēsi ērti paķert uz darbu, treniņu vai ātri sarullēt veselīgai vakariņu reizei.

Veikalos ir nopērkami dažādi tortilju plāceņu veidi. Labākā izvēle būs pilngraudu tortiljas, jo tās organismam sniegs papildus šķiedrvielas, un līdz ar to arī arī ilgāku sāta sajūtu. Tortilju plāceņus var itin vienārši pagatavot arī mājas apstākļos. Kā tas darāms, stāstījām šajā rakstā.

Kā pildījuma veselīgo pamatu iesakām izmantot olbaltumvielas saturošus produktus, kas palīdzēs atjaunot muskuļus pēc kārtīga treniņa, turklāt dos enerģiju un ilgstošu sāta sajūtu. Izvēlies liesu gaļu (vistas, tītara, medījuma, teļa, liellopa) vai zivs fileju labāk vārītu, tvaicētu vai grilētu (bez ādas!). Šim nolūkam veselīga uztura piekritēji parasti izvēlas fileju, bet dažādībai izmēģini ievīstīt tortiljā arī tvaicētas vai krāsnī uz folijas izceptas maltās gaļas bumbiņas. Tortiljām noderēs arī konservēts tuncis un olas gan vārītas, gan omletē vai kultenī sakultas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!