Groziņos pildāmu krēmu vai pastēti var pagatavot gan no no kūpināta laša, gan zivju konserviem, vārītām pupiņām, zirņiem, avokado un pat no sēnēm. Galvenais, lai smēriņš ir garšām bagātīgs un pēc mielošanās rada sāta sajūtu.
Pavisam ātrus smēriņus groziņu pildīšanai var pagatavot, izmantojot bezpiedevu krēmsieru un pievienojot tam kapātus garšaugus, sarīvētus redīsus, sasmalcinātu šķiņķi vai kapātas olīvas,
Ja vēlies, lai smēriņa struktūra ir vijīgāka un parocīgāka pildīšanai, pievieno masai krējumu, jogurtu, majonēzi, eļļu vai citronu sulu. Krējums un jogurts derēs krēmsieram un citiem sieriem. Citronu sula paspilgtinās jebkura smēriņa garšu un palīdzēs neapbrūnēt, piemēram, avokado. Bet eļļu pievieno pesto līdzīgajām kaltēto tomātu pastētēm un tapenādēm, kas pagatavotas no olīvām, pupiņām un citām sastāvdaļām – eļļa palīdzēs sastāvdaļām neapkalst.
- Te atradīsi receptes 10 salātiem, kas ir kā radīti sāļo groziņu pildījumam.
Lai iegūtu viendabīgas konsistences krēmu, vērts sastāvdaļas sasmalcināt ar virtuves kombaina palīdzību. Tā varēsi samalt gan apceptus šampinjonus, gan novārītās pupiņas, turku zirņus un pat cietos riekstus.
Ikdienā pagatavotos labumus vari arī vienkārši ziest uz maizītēm vai izmanto kā lavaša un tortiljas pildījumu, bet svētku reizē ķeksē no trauciņa ar stienīšos sagrieztiem dārzeņiem, kukurūzas čipsiem, siera standziņām vai ķiploku grauzdiņiem.
Lai labi garšo!
Krēmsiera un kūpināta laša smēriņš maizītēm
Olu un lociņu smēriņš jeb salāti maizītēm
Brokastu krēmsiers ar redīsiem un garšaugiem
Pikantais tomātu humuss ar baziliku
Avokado un mango gvakamole
Sāļais avokado krēms
Kabaču pastēte jeb smēriņš
Rikotas un olīvu 'pastēte'
Burkānu-siera humuss ar ceptiem dārzeņiem
Foršmaks jeb kreptīgā siļķu – ābolu pastēte ar grauzdētu saldskābmaizi
Avokado krēms ar kaviāru
Saulē kaltētu tomātu un mandeļu pastēte
Kārdinošā pupiņu un zirnīšu pastēte
Nosauksim šo uz maizes smērējamo pupiņu un zirnīšu masu par pastēti, jo tā šīs maizītes arī izskatās. Izcili apetītlīgs našķis, kas ir kā radīts baudīšanai starp trim lielajām ēdienreizēm.