kalmāru riņķīši
Foto: Shutterstock
Daudzos lielveikalos par pievilcīgām cenām ir nopērkami kalmāri, bet ne kurš katrs zina, kā tos pagatavot, tādēļ atmet ar roku un izvēlas citu alternatīvu. Vēloties noskaidrot, kā pareizi pagatavot cimperlīgo kalmāru, lai kumosiņi būtu gardi un sulīgi, pēc padoma vaicājām pieredzes bagātajam šefpavāram Ingmaram Ladigam.

Cik ilgi vārīt kalmāru, lai gaļa nekļūtu gumijota

Kā skaidro Ladigs, tad viena no biežāk pieļautajām kļūdām, vārot kalmāru, ir nepareizs gatavošanas ilgums: "Ja kalmāru vāra verdošā ūdenī vai buljonā, tad, manā ieskatā, ir tikai divi varianti, cik ilgi to vārīt, lai gaļa būtu maiga un mutē kūstoša – 45 sekundes vai 45 minūtes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!