Kārdinoši sārtā biešu un baltās šokolādes torte
Oriģināla, krāšņa un dievišķi garda kūka ar unikālām un tortēm neierastām sastāvdaļām. Kas to būtu domājis, ka parastās sarkanās bietes var pasniegt kā saldu desertu? Iesakām pirms pasniegšanas viesiem nemaz neteikt, kas kūkā paslēpies, noslēpumu atklājot vien tad, kad kūkas gabaliņi jau notiesāti.
Šokolādes, banānu un biešu kūka
Interesanta šokolādes kūka ar bietēm un banāniem. Recepti piedāvā Raimonds.
Biešu siera kūka
Šo nedaudz veselīgākas siera kūkas recepti piedāvā Restorāns 'Hot'e' veselīgās ēšanas meistarklases ietvaros, autore Iveta Lamberte.
Biskvīta kūka ar iebiezinātā piena krēmu un aveņu ievārījumu
Viegli pagatavojama un garšas kārpiņām tīkama kūkas, kura graciozi pagodinās skaisti klāto svētku galdu! Kūkas un receptes veidotāja ir pavārmākslas speciāliste Dita Lase.
Medus biskvīta kūka ar biešu krēmu
Sulīgs medus biskvīts kombinācijā ar gaisīgu siera krēmu, kas ar biešu sulu iekrāsots maigi rozā tonī – īsta bauda gan acīm, gan vēderam! Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".
Biešu-dzērveņu kēksiņi ar iebiezinātā piena krēmu
Sulīgie kēksiņi ar maigo sviesta krēmu kusīs mutē kumosu pa kumosam. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks".
Biešu braunijs ar tumšo šokolādi un valriekstiem
"Braunija jeb šokolādes kēksiņa dzimtene ir ASV, kur 19. gadsimta otrajā pusē "Palmer House Hotel" pēc viesnīcas īpašnieka sievas lūguma izstrādāja īpaši dāmām veltītas šokolādes kūciņas. Brauniju sastāvā bija valrieksti un tos pasniedza ar aprikožu glazūru. Tā kā mūsdienās saldo, cukuroto brauniju receptes ir teju katrā recepšu blogā, es nolēmu savā grāmatā iekļaut īpašu recepti – ne tik saldu, ne tik cukurotu un bez kviešu miltiem. No oriģinālās receptes manis piedāvātajā ir palikuši vien valrieksti," stāsta Ance Anna Šternberga. Viņa "Tasty" lasītājiem piedāvā recepti no savas grāmatas "Topi vesels ar mājas ēdienu".
Krēmīgs saldā kartupeļa brūnītis bez glutēna
Saldos kartupeļus var izmantot ne vien pamatēdienos, bet arī desertos. Ar krēmīgo brūnīti varēs mieloties arī tie, kuriem jāievēro bezglutēna diēta. Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.
Vienkāršā burkānkūka
Vienkārši pagatavojama svaigu burkānu kūka - izmēģini, lai saprastu cik gardi!
Burkānu kūka no burkānu biezumiem
Burkānu kūka no burkānu biezumiem, kas palikuši pāri pēc sulas spiešanas.
Sulīgā riekstu kūka 'Burkānu dobe'
Ne tikai rudens ballītei - riekstu kūka "Burkānu dobe".
Burkānu kūka ar valriekstiem un skābā krējuma krēmu
Garda rudens kūka, kurai būtu vēlams izmantot sulīgus un saldus jaunās ražas burkānus. Skābā krējuma krēms sanāks jo gaisīgāks un noturīgāks, ja tas būs treknāks.
Burkānu torte ar kanēli
Burkānu torte ar kanēli - Mārtiņdienas cienastam.
Saldā spinātu biskvīta torte ar krēmsieru
Spināti šīs tortes biskvītam piešķir tikai košu un neparastu krāsu, jo garšā dominē maigais krēmsiera – putukrējuma krēms ar izteikti citronīgu aromātu," atklāj receptes autore un garšīgā "Instagram" profila saimniece Elena Pudāne.