Foto: Shutterstock kolāža

Avokado ir lielisks vitamīnu, minerālvielu un veselīgo tauku avots, tādēļ uztura speciālisti to iesaka kā vērtīgu ēdienkartes papildinājumu. Lai maksimāli uzņemtu visas vērtīgās uzturvielas, kas ir šajā auglī, to vislabāk baudīt svaigā veidā. Parasti avokado pievienojam salātiem vai liekam uz maizītēm, sagrieztu šķēlītēs, bet to var izmantot arī gardu krēmu, smēriņu un salātu mērču pagatavošanai, kas būs daudz veselīgāka majonēzes alternatīva.

Avokado ir taukiem bagāts un holesterīnu nesaturošs produkts. Tas ir avokado lielākais ieguvums (82 procenti no avokado ir tauki, līdzīgi kā olīvās). Šis tauku veids mūsu organismam ir ieteicams.

Avokado ir vērtīgs produkts cilvēkiem ar sirds un asinssvadu slimībām, pirmkārt, avokado sniedz taukus, no kuriem lielākā daļa ir nepiesātinātie tauki, it īpaši mononepiesātinātie (70 procenti, tāpēc, ka satur taukus, kas ir sirdij draudzīgi), otrkārt, nesatur holesterīnu, treškārt, satur vairāk kālija nekā banāni vai kartupeļi un, ceturtkārt, satur daudz šķiedrvielu (7 g uz 100 g avokado), iepriekš skaidrojusi sertificēta uztura speciāliste Jeļena Pavlova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!