Mājās cepta saldskābmaize: 5 vienkāršas receptes ar kefīra un 'ķieģelīša' ieraugu
Tasty
Laikos, kad valdīja deficīts un bija jāstāv rindās pat pēc tik ikdienišķiem produktiem kā maize un piens, attapīgākie iemanījās saldskābmaizi izcept mājās. Ieraugam tika izmantots kefīrs un tolaik pieejamākais klaipiņš – rudzu formas maize jeb "ķieģelītis". Tie, kas to baudījuši, joprojām atceras, cik debešķīgi garšoja tikko ceptas maizes šķēle ar kraukšķīgu garoziņu un sulīgu mīkstumu, kas dāsni pārziests ar sviestu. "Tasty" krājumos uzgājām piecas vienkāršas saldskābmaizes receptes no mūsu mammu un vecmāmiņu padomu pūralādes, ko noteikti ir vērts izmēģināt.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit