franču karbonādes
Foto: Shutterstock
Gaļa franču gaumē ir īsta apgrēcība un treniņš gribasspēkam. Ar prātu saproti, ka produktu salikums un kaloriju daudzums iet pāri visām pieklājības normām, bet atteikties no sulīgās karbonādes ar zeltainu siera “cepuri” un majonēzes “restīti” ir teju neiespējami. Izrādās, šim leģendārajam ēdienam ir maz sakara ar Franciju, bet tam ir bijusi saistība ar kuģu kapteiņiem un diplomātisko dienestu. Šoreiz skaidrosim, kāda ir franču karbonādes vēsture, un piedāvāsim 12 recepšu versijas par kulta ēdiena tēmu.

Daudzu iecienītās franču karbonādes ir ellīgs izgudrojums – kaut nereti pēc mielošanās zāļu skapītī jāmeklē līdzeklis pret grēmām, tas tomēr nemazina to pievilcību. Uztura speciāliste Jeļena Pavlova skaidro, ka gaļas un majonēzes kombinācija nav vēlama, jo šādā ēdienā ir pārlieku daudz tauku un tas organismam ir grūti pārstrādājams.

Kā radās gaļa franču gaumē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!