Jolo virtuve - 175
Foto: Shutterstock kolāža
Teju visi ir dzirdējuši, ka aknas ir bagātas ar dzelzi, tādēļ tās būtu ieteicams iekļaut ēdienkartē. Viens no iecienītākajiem aknu izmantošanas veidiem ir aknu pastēte, ko pavisam vienkārši iespējams pagatavot arī mājās, turklāt bez liekām papildvielām un tēriņiem. Uztura speciālistus izvaicājām par to, kādi ir aknu plusi un mīnusi, bet šefpavārs atklāja dažu labu knifiņu, ko vērts likt aiz auss, ķeroties pie aknu pastētes gatavošanas.

Aknas ir viens no populārākajiem subproduktiem. Tā kā tās veic organisma attīrīšanas jeb detoksa funkciju, tad cilvēki mēdz atturīgi izturēties pret to iekļaušanu uzturā. Bet velti, jo tās ir arī koncentrēts uzturvielu avots. Aknas pat tiek dēvētas par dabīgu multivitamīnu kompleksu.

"Dzīvnieku iekšējie orgāni ir bagāti ar dažādām uzturvielām un tiek uzskatīti pat par superfūdiem," pauž uztura speciāliste Jeļena Pavlova, īpaši uzteicot aknas, jo "tās ir bagātas ar D, A, B12 vitamīnu un folskābi, kā arī dzelzi, varu un cinku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!