Stingras un gardas želejas priekšnoteikums ir augļi un ogas ar dabiski augstu pektīna saturu, kas vārīšanas laikā labi saželē: upenes, jāņogas, zilās plūmes, cidonijas, brūklenes, ērkšķogas, dzērvenes un atsevišķu šķirņu āboli, skaidrots grāmatā "Ātrais kurss konservēšanā" (Apgāds "Zvaigzne ABC", 2014).
Meža vai dārza veltes vispirms vai nu vāra ar ūdeni un cukuru un tad nokāš, vai nu izspiež no tām sulu – visērtāk un vienkāršāk to paveikt tvaicējamā katla palīdzību.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit