Izmēģini klasiskos rīsus eksotiskā ampluā, kur zaļais karijs ēdienu papildinās ar Āzijas aromātu. Ēdiens būs spilgts un niansēts. Vienkārši pagatavojamos rīsu salātus ar avokado, tomātiem un sieru vari pasniegt kā piedevu pamatēdienam, arī kā pilnvērtīgu veģetāro maltīti, jo rīsi, pupiņas un avokado dos ilgstošu sāta sajūtu. Ģeniāli vienkāršs un ātrs veids, kā izmantot no iepriekšējās dienas maltītes pāri palikušos rīsus, ir uztaisīt zeltainus plācenīšus, kas garšos lieliski gan ar jogurta mērcīti, gan kā kraukšķīga piedeva pie dārzeņu krēmzupas. Rīsus vari likt lietā arī desertu gatavošanā un nobaudīt lielisku pudiņu. Lai labi garšo!
Rīsi ar dārzeņiem eksotiskā zaļā karija mērcē
Izmēģini klasiskos rīsus eksotiskā ampluā, un zaļais karijs ēdienu papildinās ar Āzijas aromātu. Ēdiens ir spilgts un niansēts. Tuvinieki, kuriem pasniegsi to, novērtēs piedāvātās garšas krāsaino buķeti.
Veģetārie rīsu salāti ar avokado, tomātiem un sieru
Vienkārši pagatavojamos un atsvaidzinošos salātus vari pasniegt gan kā piedevu pamatēdieniem, gan kā pilnvērtīgu veģetāro maltīti, jo rīsi, pupiņas un avokado nodrošinās ilgstošu sāta sajūtu. Recepti iesaka kulinārijas portāls "Cook.me".
Sezonas dārzeņu karijs ar kokosriekstu pienu un rīsiem
Karijs ir tas ēdiens, ko labprāt noprovēju restorānos, jo mājās to gatavot līdz šim šķita sarežģīti. Taču akcijas cenu plauktā ieraugot garšvielu maisījumu karija pagatavošanai, nolēmu pēc garšas atmiņas pagatavot ēdienu, kas mani savaldzinājis kādā restorānā. Jāsaka, ka arī mājās gatavotā versija izdevās lieliska!
Sēņu plovs
Gards un sātīgs sēņu plovs.
Ātrie rīsu – siera plācenīši
Ģeniāli vienkāršs un ātrs veids, kā izmantot no iepriekšējās dienas maltītes pāri palikušos rīsus. Zeltainie plācenīši garšos lieliski gan kā uzkoda – ar jogurta mērcīti, gan kā sātīga un kraukšķīga piedeva pie dārzeņu krēmzupas.
Krēmīgs citronu risoto
Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.
Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci
Skandināvi zina, kā rīsus likt lietā arī desertu gatavošanā. Lūk, gards pierādījums restorāna ''36. līnija'' šefpavāra Laura Aleksejeva izpildījumā!