Sviesta pupiņas ienākušās! Īsts jūlija gardums! Vārītas, sautētas vai tvaicētas, gardi sviestiņā apceptas un ēdamas tāpat vai pasniegtas ar gaileņu mērci, maltās gaļas mērcīti, ar sulīgiem vistas gabaliņiem, ar krāsainiem dārzeņiem...
Sviesta pupiņas ir tik viegli pagatavot un tās "draudzējas" ar gandrīz jebkuru citu ēdienu. Sātīgas, šķiedrvielām bagātas, vērtīgas un garšīgas - jāizmanto šis mirklis un jāsteidzas pagatavot. Un kur nu vēl konservēšanas prieki! Bet šoreiz dalāmies ar idejām gardām un sātīgām sviesta pupiņu pusdienām un vakariņām – labu apetīti!
Sviesta pupiņu burvība vasarīgām pusdienām
Burvīgo sviesta pupiņu sezona sākusies. Tās ir ne tikai vasarīgi vieglas un garšīgas, bet arī ātri pagatavojamas, neaizņemot pārāk daudz laika virtuvē. Turklāt tās var novārīt gatavas jau iepriekš, noglabāt ledusskapī, ļaujot tev ēdienu pēc tam pagatavot ļoti īsā laika sprīdī.
Sviesta pupiņas ar gaileņu mērci
Kad kombinācija ''vārtīti kartupeļi + gaileņu mērce'' apnikusi, šī versija ļaus izbaudīt sezonas labumus jaunā gaismā.
Vasarīgie sviesta pupiņu un mazsālīto gurķu salāti
Ja novārīts par daudz sviesta pupiņu, liec lietā vasaras gardumu salātos, aizvietojot kartupeļus. Kādam varbūt tieši šāda variācija iegaršosies vēl vairāk.
Sviesta pupiņu sautējums ar tomātiem un sīpoliem
Sviesta pupiņas ierasts novārīt un pasniegt ar svaigiem zaļumiem, taču šī recepte noteikti neliks vilties arī klasikas cienītājiem. Salikums ar tomātiem un sīpoliem būs sātīgāks, tāpēc ar tiem neskopojies.
Sviesta pupiņu valdzinājums: 17 receptes augusta pusdienām un vakariņām
Makaronus, rīsus, griķus un dažādus konservus atstāsim sezonai, kad dārza veltes vairs nebūs rokas stiepiena attālumā. Tā kā šobrīd ir īstais laiks, kad tiek vāktas saulainās sviesta pupiņu pākstis, nākam talkā ar idejām, kā ražu gardi celt galdā.
Sviesta pupiņu, šķiņķa un kartupeļu pīrāgs
Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.
Truša rulete ar kartupeļu biezeni un sviesta pupiņām no Raimonda Zommera
Latvieši ir ēdāju tauta, tas nevienam nav noslēpums. Latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!
Sezonas gardums: kā pagatavot veselīgās sviesta pupiņas
Vēl viens produkts, ko jūlija mēnesī varam sākt gatavot uz nebēdu, ir sviesta pupiņas. Tās var gan vārīt, gan tvaicēt, gan cept, gan marinēt, gan saldēt, lai var gatavot vēlākos mēnešos – atliek vien izvēlēties piemērotāko veidu un ķerties pie pupiņu apstrādes.
Sviestā cepta bute ar burkāniem un pupiņām
Garšas kārpiņām atmaigt liks sviestā pagatavota bute, kurai pievienoti gardi baltvīnā sautēti dārzeņi ar kaperiem, kurus atsvaidzinās citronu sula. Varbūt tieši šī recepte liks no jauna iemīlēt zivs ēdienus, lai tie kļūtu par pastāvīgu sabiedroto tavā ēdienkartē?
Vakariņas vienā pannā – makaroni ar pākšu pupiņām un vistas fileju
Ļoti fikss un vienkāršs ēdiens, kura pagatavošanai tiek izmantots tikai viens trauks – dziļa panna. "Makaroni, vistas fileja, pākšu pupiņas, pesto un ķirštomāti ir garšīgi katrs pats par sevi, bet kopā veido vēl labāku kombināciju. Izmēģini!" par savu vakariņu recepti stāsta Evita, kura piedalās Tasty.lv rīkotajā vakariņu recepšu konkursā.
Sviesta pupiņas ar cieto sieru
Recepti iesaka Linda Vilmansone.
Dārzeņu zupa ar kausēto sieru
Sātīgai ēdienreizei - dārzeņu zupa ar kausēto sieru.