Karstā tēma – saldēšana: ko darīt, lai dārzeņi pēc atkausēšanas būtu lietojami
Foto: Shutterstock
Dārzeņu un ogu saldēšana ziemai šobrīd ir viena no karstākajām tēmām dārzos un virtuvēs. Kā sasaldēt dārza labumus tā, lai pēc atkausēšanas tie nezaudētu struktūru un būtu izmantojami gatavošanā?

Veģetārās pavārmākslas eksperte Dita Lase priecājas, ka ledusskapja saldētavas izmantojam arvien vairāk: "Saldēšanu mēs esam iemācījušies, malacīši! Man pat dažkārt liekas, ka cilvēki tagad saldē vairāk nekā vāra – ja galīgi vairs neko nevar iebāzt saldētavā, pat ar kāju pieminot, tad tikai ķeras pie vārīšanas un konservēšanas. Un tā ir ļoti laba tendence!"

Viena lieta ir visu samest saltētavā ziemai, cita lieta – atkausēt. Īpaši ar dārzeņiem reizēm gadās tā, ka atkausējot ir īsta ķēpa – viss labums iztek šķidrumā, un negribas pat klāt ķerties. Kādi ir saldēšanas knifi?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!