pīles cepetis, ziemassvētki
Foto: Shutterstock
Laiks domāt par Ziemassvētku cepeti. Varbūt šoreiz cept pīli? Kaut kas citādāks! Kraukšķīga ādiņa, sulīga, aromātiska gaļa, kuras garša marinādē kļuvusi vēl izsmalcinātāka... Pīles cepetis ir lieliska izvēle, un, zinot dažus knifiņus, tas izdosies izcils.

Kā un kur izvēlēties

Atklāti sakot, tāda viena un laba padoma, kā un kur izvēlēties labāko pīli cepetim, nav. Restorānu šefpavāriem ir savi, gadiem pārbaudīti piegādātāji. Pirkšana tieši no zemnieku saimniecības ir viens veids, bet cik no mums to paveiks? Tirgus un pat lielveikals arī ir pilnīgi sakarīgs pīles cepeša iegādes veids. Vienīgais jēdzīgais padoms, ko var dot nepieredzējušam pīles cepējam, ir: atcerēties, ka lielāks nav labāks. Ļoti liela pīle, ļoti iespējams, ir ilgi dzīvojusi pīle, cepetis būs pasauss. Visdrošāk izvēlēties 2-2,5kg smagu pīli, kas liecina, ka tā nav dzīvojusi mūžīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!