rozmarīns, kartueļi, karsts ēdiens, cepeškrāsnī cepti kartupeļi
Foto: Shutterstock
Zeltaini apcepti rozmarīna kartupelīši ir pilnīgi maģisks ēdiens savā vienkāršībā. To garša, smarža, izskats ir kaut kas tāds, no kā nudien var kļūt atkarīgs vārda vislabākajā nozīmē. Ziemassvētku galdā pie cepeša tie ir gandrīz obligāti, un, ja nu kādreiz gadās, ka zirņi paliek pāri, cepti kartupelīši – nekad!

Patiesībā katra diena pirms Ziemassvētkiem tagad ir kā ģenerālmēģinājums svētku maltītei. Rozmarīna kartupelīši ir kas tāds, ko tiešām varētu ēst katru dienu (nu, kam figūra atļauj), turklāt tos ir diezgan vienkārši pagatavot. Ja zina dažus knifus, lai tie būtu zeltaini brūni, ar mazliet kraukšķīgu apvalciņu, un brīnišķīgi maigi, mīksti un sulīgi iekšpusē.

Reizēm liekas: tā nu gan nav nekāda lielā māksla – uzcept kartupeļus. Tomēr bieži pieļaujam kļūdas, no kurām ir vienkārši izvairīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!