viltotais zaķis
Foto: Shutterstock
Viltotais jeb falšais zaķis ir brīnišķīga iespēja ietaupīt laiku, spēkus un līdzekļus – un vienlaicīgi sasniegt gardu rezultātu, ar ko var pabarot veselu bariņu ļaužu. Lieliska alternatīva svētku vakara cepetim bez lielām cepeša gaļas medībām un ilgas buršanās pie plīts!

Par to, vai falšo zaķi cept tikai no maltas cūkgaļas vai piejaukt klāt arī liellopa gaļu, domas dalās. Liellopa gaļa viena pati dudziem liekas par sausu, savukārt tīras cūkgaļas falšais zaķis mēdz stipri sarauties un iztecēt taukos. Dzirdēts par labu rezultātu, ja cūkgaļu sajauc ar tītara malto gaļu – zaķis labi tur formu, ir gana sulīgs un neiztek taukos.

Par pildījumu runājot, laikam nekas labāks par vārītu olu nav izdomāts. Šajā gadījumā gan liesāka gaļa, tātad, liellops, kas nejūk ārā ar garantiju, nodrošina labāku kompozīciju, kad zaķis gatavs griešanai šķēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!