Cepta pīle
Foto: Shutterstock
Visi pazīstam viltoto zaķi, kurš pēc zaķa nu nemaz neizskatās. Tad jau Pekinas pīli noviltot ir tīrais nieks – lai vai kā, cepetis beigās izskatīsies pēc putna tik un tā!

Pekinas pīle, protams, ir gastronomiskais mēneša putns šajā februārī. Tad nu par godu olimpiādei putna cepetis vakariņās ir tiešām lieliska ideja. No īstās Pekinas pīles pagatavošanas atsakāmies uzreiz – kāpēc, var izlasīt šajā rakstā par ķīniešu ēdieniem. Kaut ko tik sarežģītu mājās paveikt grūti, tāpēc mierīgi varam ķerties pie viltošanas. Un šajā spēlītē atļauts viss – ka tik rezultāts garšīgs!

Galu galā – tai nemaz obligāti nav jābūt pīlei, tā var būt vista vai paipala. Ikkatrs gardi izcepts putna cepetis ar kraukšķīgu, zeltaini brūnganu ādiņu šomēnes droši var tikt pasniegts galdā ar nosaukumu "Tā ir Pekinas pīle, un punkts!". Un nekādu strīdu par izcelsmi un receptūru – olimpiādes laikā nekaro!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!