Kā zināms, baltmaize sava sastāva dēļ bojājas ātrāk kā rupjmaize – pelējums var iemesties ātri vien. Ja tā – neko darīt, pelējumu ēst ir kaitīgi. Bet, brīdī starp svaigu maizi un ne pārāk svaigu maizi, ai, cik gardos veidos var izmantot baltmaizīti!
Protams, pārstrādāt sausiņos, grauzdiņos vai rīvmaizē baltmaizi var vienmēr. Un pati cietākā baltmaize, pienā vai ūdenī pamērcēta, atgūst mīkstumu un maigumu kā mīļā un, pievienota maltajai gaļai, paveic īstus gastronomijas brīnumus: kotletes, falšais zaķis, gaļas bumbiņas, ko vien var iedomāties. Baltmaize satur visu kopā un dod satvaru un harmoniju ne vienam vien gaļas darinājumam.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit