Kokosriekstu piens
Šis produkts ir atvērts plašām sadarbības iespējām! Pikantas Āzijas zupas? Jā, lūdzu! Maigas ķirbju krēmzupas? Nav problēmu! Tumīgi un sātīgi smūtiji? Kokosriekstu piens ir ierindā! Sautējumi, putras, pienā sutināti graudaugi, sākot ar rīsiem, beidzot ar putraimiem? Kokoss nepacietīgi trinas pie katla! Dodiet tik tam iespēju! Faktiski kokosa pienu var pievienot visām receptēm, kur atrodi vārdu "piens". Protams, ka jārēķinās ar to, ka tam nebūs ierastā un neitrālā govs vai kazas piena garša, tas būs maigāks, saldāks un ar kokosa noti.
Kokosriekstu krēms
Krēms ir piena līdzinieks, tikai daudz biezāks, treknāks un intensīvāks garšā. Taču to droši var izmantot visur, kur tiek prasīts pievienot kokosriekstu pienu. Pateicoties savam maigumam, tas veidos ideālu sadanci ar visām asajām un pikantajām garšām.
No šī baltā un krēmīgā produkta var iegūt pat putukrējumu. Atliek vien sirsnīgi saputot un pievienot papildu garšas.
Kokosriekstu krēms arī prasīties uzprasās, lai tiktu pārstrādāts dažādos saldējumos. Pagatavošanas tehnikai nav nozīmes – sakults ar roku vai pagatavots saldējuma mašīnā, galarezultāts neliks vilties!
Kokosriekstu sviests
No kokosriekstiem tapušais sviests vislabāk iederas, kad jāgatavo kāds deserts vai kūka. Tam piemīt lieliska spēja sastindzināt pagatavotos gardumus.
Sviests lieliski noderēs, gatavojot dažādus sautējumus un zupas. Tam nav izteiktas garšas, tāpēc palīdzēs izcelties apceptajiem produktiem. Protams, šo sviestu var izmantot visos ierastajos sviesta veidos: smērēt uz maizes, cept pankūkās un cepumos.
Kokosriekstu sviestu droši var aizstāt arī ar kokosriekstu eļļu. Vizuāli tie ir pat līdzīgi, bet atšķirība ir tajā, ka sviests satur nedaudz vairāk šķiedrvielu. Un vēl, paralēli gatavošanai, šo sviestu droši var aizņemties un iesmērēt kā seju, tā rokas – mīkstumam un maigumam.
Kuram kokosriekstu produktam tu dosi iespēju izpausties pirmajam?
Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha
Lai gan sastāvdaļas varētu šķist sarežģītas, tradicionālā Tom Kha zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama. Klasiskajā variantā zupas galvenās sastāvdaļas ir kokosriekstu piens, vistas gaļa un citronzāle, ko papildina čili, galu galā veidojot brīnišķīgu dažādu garšu saspēli - pikants, sāļš, salds un skābs. Tom Kha ir laba izvēle ziemā, tai tiek piedēvētas pat ārstnieciskas īpašības, piemēram, pret saaukstēšanos. Kokosriekstu zupu ar vistu var pasniegt kā pirmo ēdienu apetītes rosināšanai vai kā pamatēdienu, ja tai pievieno nūdeles.
Eksotiskā un asā Tom Yum zupa ar kokosriekstu pienu mājas gaumē
Ar eksotiskām garšas niansēm, tomēr šo zupu vari pagatavot pēc savas patikas, pievienojot tās sastāvdaļas, kas tev garšo. Šīs zupas noslēpums ir tieši kokosriekstu piens un Tom Yum pasta, kas to padara reizē krēmīgu un ļoti asu. Vari zupai pievienot arī nūdeles.
Vistas zupa ar kokosriekstu pienu un kariju
Gardas un ātri pagatavojamas vistas zupas recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Kristīne.
Puravu un vistas zupa ar kokosriekstu pienu
Vienkārša vistas, lēcu un puravu zupa ar kokosriekstu pienu. Biezākai konsistencei zupai pievieno arī svaigas spinātu lapiņas.
Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu
Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.
Ceptu burkānu zupa ar kokosriekstu pienu
Bloga absolutsed.lv autore Ilze Lipska, piedaloties BioLoģiski bio zupu izaicinājumā, izvēlējās gatavot ceptu burkānu zupu ar kokosriekstu pienu. Ja zupu gatavo tikai no burkāniem, tad tie vispirms jācep - tā zupa iegūs daudz patīkamāku garšu.
Sātīgais un sildošais dārzeņu sautējums ar kokosriekstu pienu
Līdz ar pirmajām patiesi aukstajām ziemas dienām, rodas vēlme vakariņās pasniegt kaut ko sildošu un sātīgu, un šādam kārdinājumam nevajag pretoties. Tā kā pēc svētkiem šķiet, ka gaļa baudīta par daudz, tad dārzeņu ēdieni atslodzei ir tieši laikā. Tāpēc padalos ar savu iecienīto sautējuma recepti, kas varbūt nav tā fotogēniskākā, tomēr neliek vilties nevienā gatavošanas reizē.
Rudenīgais ķirbju sautējums ar kokosriekstu pienu un turku zirņiem
Aromātisks un sildošs ķirbju sautējums rudenīgām pusdienām vai vakariņām. Sautējumu maigāku padarīs pievienotais kokosriekstu piens, bet mazliet svaiga aromāta piešķirs piparmētras.
Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu
Ķirbja krēmzupa ir maiga, garšīga un sātīga. Viena no rudens omulīgākajām zupām, kas sasilda un nomierina. Cilvēks kļūst laimīgs un apskaidrots. Ķirbju zupa ir kā tāds latviešu gastronomiskais "Ommm". Pareizām sakot, "ņammm".
Ātrais vistas karijs ar kokosriekstu pienu
Elementāra recepte vakariņām Indijas noskaņās - debešķīga garšu buķete bez liekām pūlēm.
Krēmīgais ķirbju sacepums ar kokosriekstu pienu un fetas sieru
Pateicoties kokosriekstu pienam, ķirbja gabaliņi iegūs krēmīgu struktūru, savukārt fetas siers apvienojumā ar ķiplokiem un timānu gādās par sacepuma "raksturu". Vienkārši, ātri un tik gardi, ka mēli var norīt!
Sulīgi vistu šķiņķīši kokosriekstu karija mērcē
Lieliska recepte marinētu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar kokosriekstu pienu un kariju. Pasniedz ar basmati rīsiem un sakapātu kinzu.
'Dzīvo garšīgi': sulīgi vistas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē
''Tasty'' projektā "Dzīvo garšīgi!" apciemojām bloga Mrs. Paula Roze kūrētāju, kas padalījās ar viņas ģimenē ļoti iecienītu recepti. Paula Roze mudina ļauties eksperimentiem tieši garšvielu pievienošanas brīdī, tad sulīgie vistas filejas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē allaž sagādās patīkamu pārsteigumu.
Vienkāršais kartupeļu sacepums ar kokosriekstu pienu un ķiplokiem
Kad visas ierastās kartupeļu sacepumu versijas jau apnikušas, ir laiks izmēģināt ko jaunu. Šī recepte ir vienkāršāka par vienkāršu – ir nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas, bet kokosriekstu piens, ķiploki un rīvēta laima miziņa kartupeļiem piešķirs pavisam jaunu, nedaudz eksotisku un nenoliedzami lielisku garšu. Ja netici, izmēģini!
Ķirbju krēmzupa ar kokosriekstu pienu un saulē kaltētiem tomātiem
Biezzupas izdosies pat tiem, kas brēc, ka gatavot neprot. Un nelauzīs kaulus steidzīgajiem, jo virtuvē būs jāpavada tikai pusstunda! Ja, lasot šo, saki, ka ķirbju zupas jau apnikušas, turpini vien lasīt, jo šai ir neierasta nianse - saldā krējuma vietā izmantots kokosriekstu piens!
Vistas fileja kokosriekstu piena-karija mērcē ar laima sulu
Kādā kafejnīcā reiz nogaršoju krēmīgu vistas filejas mērci, kur bija jūtama maiga kokosriekstu garša un pikantais karijs. Mēģināju atkārtot ko līdzīgu mājās, pievienojot sēnes, papriku un laima sulu. Izdevās ļoti garšīgi!
Kvinojas un kokosriekstu piena putra
Garda, maiga un garšīga – kvinojas putra, kas pagatavota ar kokosriekstu pienu, nedaudz vaniļas un pasniegta kopā ar kļavu sīrupu un ogām. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā restorāns "Zoste" un tās autors, šefpavārs Kārlis Celms. Putru nedēļas ietvaros to var nobaudīt restorānā, taču mūsu lasītājiem ir ekskluzīva iespēja pēc receptes to pagatavot arī mājās.
Kokosriekstu piena un zemeņu saldējums
Īpaši veselīgs saldējums, kuru var baudīt arī vegāni un cilvēki ar laktozes nepanesamību. Bet garšos noteikti arī visiem pārējiem. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindas virtuve" autore Linda.
Kokosriekstu piena 'panna cotta' ar rabarberiem
Kad rabarberu sezona rit pilnā plaukumā, tie jāliek lietā visdažādākajos veidos. Krēmīgam ''panna cotta'' skābenie rabarberi piešķir atspirdzinošu garšu, kas lieliski harmonē ar kokosriekstu saldumu.
Taizemiešu pannakota ar kokosriekstu, laimu un svaigām zemenēm
Pannakota ir gards, krēmīgs deserts. Šajā variantā krēms tiek vārīts uz lēnas uguns ar kokosriekstu pienu un laima miziņu. Tas papildināts ar svaigām zemenēm un grauzdētām kokosriekstu pārslām.
Avokado kūka
Avokado kūka, ko iecienījuši vegāni, strauji ieguvusi popularitāti ari visēdāju ballītēs. Tik garšīga tā ir! Savu avokado kūkas recepti iesaka šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs savā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu".
Aromātiskie ingvera un medus cepumi
Domājot par pašu sarūpētām, ēdamām dāvanām Ziemassvētkos, daudziem prātā nāk dažāda veida saldumi. Un patiesi – tas ir viens no virzieniem, kuru izvēlēties, it īpaši, ja zināt, ka dāvaniņas saņēmējs ir šādu gardumu cienītājs.
Ideālais kokosriekstu piena saldējums
Šī saldējuma sastāvā nav nekādu piena produktu! Ļoti gards un vienkārši pagatavojams aukstais deserts, kuru varēsi ēst uzreiz pēc pagatavošanas. Kokosriekstu piena saldējuma recepti iesaka šova "X Faktors" muzikālā producente Maija Sējāne, kura to gatavoja raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas."
Gardā, sulīgā un krēmīgā ābolkūka
Kad sezonas āboli stāv virtuvē maisos un trūkst ideju, kur vēl tos pielietot, pagatavo šo garšīgo ābolkūku. Tās smarža gatavošanas laikā radīs ziemīgu noskaņu, un gardu muti ar to mielosies visa ģimene. Recepti iesaka "Instagram" lapas "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
Kokosriekstu piena un laima krēms ar mango
Superīgākais kokosriekstu piena un laima krēms, kas izcili garšo, pasniegts ar mango šķēlītēm un rīvētu laima miziņu.
Svaigēdāju siera kūka
Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…
Rīsu un kokosa piena pudiņš
Ātri pagatavojama rīsu un kokosriekstu piena pudiņa recepte, ko piedāvā veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Bez grēka jeb svaigēdāju kūka
Lai arī vairumam termins "svaigēdāju" rada ne tās gardākās asociācijas, pagaidām nav bijis neviens, kam šī kūka nav garšojusi. Šajā kūkā mijas patīkams skābums un neuzbāzīgs saldums, tāpēc tā ir kā radīta vasaras maltītēm, turklāt kas gan spēj vēl vairāk mierināt, kā apziņa, ka kūka ir bez grēka? Un, lai arī šķiet, ka tādā gadījumā var bez sirdsapziņas pārmetumiem apēst kaut vai pusi no tās, patiesībā pietiks ar vienu gabaliņu saldās kāres remdināšanai.
Kokosriekstu pienā vārīta auzu pārslu biezputra ar ceptiem ananasiem
Klasisko brokastu ēdienu auzu pārslu putru var gatavot dažādi - vieni to vāra pienā, citi - ūdenī, vēl citi vienkārši pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina. Piedāvājam vēl kādu variantu - vārīt kokosriekstu pienā, papildinot ar svaigu ingveru un, piemēram, grilpannā ceptiem ananasiem. Sāc dienu citādi!
Melleņu un banānu brokastu smūtijs
Uzmundrinošs brokastu kokteilis – melleņu un banānu smūtijs ar auzu pārslām. Ar sastāvdaļu proporcijām vari variēt pēc sirds patikas, izmantojot vairāk vai mazāk melleņu, jogurta vai auzu pārslu.