olu baltumi un dzeltenumi
Foto: Shutterstock
Viss ir labi līdz brīdim, kad receptē izlasi "ņemam olu baltumus", bet neviens nepasaka, kur likt dzeltenumus. Kāds ir risinājums? Pavadīt virtuvē ilgāku laiku un viena ēdiena vietā pagatavot vairākus!

"Maza, maza muciņa, divējāds alutiņš", tā par olu saka latviešu tautas mīkla. Divējāds tas ir labi līdz brīdim, kad recepte pieprasa tikai dzelteno vai balto alutiņu.

Dikti kārojas pavlovas, bet tur vajag tikai olu baltumus. Un, kur, pie visām olu čaumalām, lai liek tos olu dzeltenumus?! Ja nepieciešami tikai baltumi, tad var izlīdzēties, nopērkot rūpnieciski ražotus baltumus pudelēs, bet, ja recepte pieprasa dzeltenumus, ko pudelēs netirgo, tad atkal nākamā bēda, kur, lai liek baltumus?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!