loki uz palodzes
Foto: Shutterstock
Ēst zaļos lociņus ir gluži kā bučoties ar pavasari. Skūpsts tāds saldi sīvs, bet apstāties nevar, kamēr nav sauja nograuzta un elpa kļuvusi stipra un pikanta. Kad pirmā kāre remdēta, laiks lociņus godināt biezpienā, pīrāgos un pesto!

Paši paši pirmie nograužamie pavasara vēstneši izspraukušies uz palodzes. Gluži kā skolēns, kurš, labi sagatavojies stundai, vicina gaisā roku, tā arī zaļie asni izlīduši no sīpola, slejas augšup. Teicamniekus parasti ietupinu mazā ūdens burciņā un dodu iespēju uzzaļot un izstiepties pretī pavasarim. Paši pirmie loki aiziet šņak-šņak pa tīro bez piedevām. Nākamā porcija jau iekārtojas uz rupjmaizes ar biezpienu, bet tad jau klāt laiks, kad sīpolloki sakuplojuši dārzā un plūcami saujām.

Ja tiktu piešķirta balva par universālāko pavasara garšvielu, tad loki noteikti saņemtu zelta medaļu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!