rabarberi, zemenes, kūka
Foto: Shutterstock

Viņi viens no otra izspiež labāko. Viņi spēlējas un izaicina viens otru. Viena skābums iedvesmo atvērties otra saldumam. Otra saldums skābumu sacukuro un padara maigu un tīkamu. Zemenes un rabarberi ir savienība, kas radīta kulinārijas debesīs. Rabarberu laiks pašā pilnbriedā, un grieķu zemenes tirgos krītas cenā. Ir īstais laiks pievērsties zemeņu un rabarberu gardumiem!

Rabarberu un zemeņu plātsmaizes, protams, ir maija beigu un jūnija sākuma hits. Rabarberu skābenums, zemeņu saldenais sulīgums saplūst vienā garšu kokteilī, un, ja kādam vēl par maz salduma, pāri pārliets skābā krējuma un cukura maisījums visu padara vienkārši neatvairāmi gardu. Bet tas jau tiešām izklausās pēc īstas gastronomiskās izvirtības. Daudziem patīk autentiskāka un godīgāka rabarberu un zemeņu plātsmaizes garša, ko nenomāc krējuma jūra. Tikai kāda sauja cukura pāri un... drumstalas. Gardās, treknās drumstalas, kas jebko spēj padarīt par kūku. Tik gardas, ka tās patiesībā varētu ēst jēlas! Ja ne vien tā plātsmaize, to taču gribas lielisku un ar drumstalām bagātīgi nobārstītu.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!