šarlote rokās
Foto: Shutterstock
Olu krēms cepumu vainagā, tā īsi varētu raksturot šarlotes kūku. Taču, ja metamies pētīt šīs franču virtuves daiļavas radu rakstus, uzzināsim, ka veidi, kā to pagatavot, nāk no dažnedažādām virtuvēm. Šarlote ir veids, kā apvienot desertu un kūku vienā, turklāt tā, lai vēl banti varētu apkārt apsiet!

Šoreiz stāsts būs par šarloti. Ne to, kas krējuma liķieris, un ne to, kas auž tīklus – zirneklieni Šarloti. Stāsts būs par kūku, ko var droši dēvēt arī par desertu. Nosaukums šim našķim viens, bet veidi, kā to pagatavot, vairāki. Pirmkārt, šarlote ir sakaltušas maizes atdzimšana, to izmērcējot olā, pienā, bagātinot ar āboliem un izcepot cepeškrāsnī. Šarlote ir ari gabaliņos cepti āboli, kas bagātīgi pārlieti ar saldu olu mērci un izcepti.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!