Meksikas sveiciens Latvijas vasarai – gvakamole
Foto: Shutterstock
Zem Meksikas saules radusies sviestainā avokado mērce ar kinzas noti ir īsta dāvana Latvijas vasarā. Tā lieliski pilda mērces funkcijas, ļaujot sevī mērcēt kā čipsus, tā maizi. Tā ir neaizstājama dažādu uzkodu pagatavošanā un iederīga arī kā pamatēdienu piedeva.

Pirms plaši apceram supergardo mērci, ko radījuši acteki, svarīgi ir nopirkt labu avokado. Plaši zināmi ir joki par to, ka avokado ir divas stadijas – akmens ciets vai samelnējis pļurā. Taču, ja atrodas atrast labu avokado, tad tā ir jau puse no uzvaras ceļā uz gvakamoli.

Acteki, saprotams, neko nezināja par avokado izcilajām īpašībām, viņi vienkārši saprata, ka, saspaidot šo augli ar dažādām garšvielām, iegūst pasakainu ēdienu, ko braši smērēt visur virsū vai mērcēt tajā, ko vien iepatīkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!