kartupeļi, dārzeņi
Foto: Shutterstock
Jūnijs ir ieskrējies. Ar gumijniekiem kājās, bet ieskrējies. Apbrīnojami, kā mēneša laikā no pirmajiem zaļumiem, kad likās, ka šogad būs jāgaida mūžību, esam nonākuši līdz gurķiem, tomātiem. kartupeļiem, burkāniem, bietēm, kāpostiem, zemenēm un citiem vietējiem vasaras labumiem. Viss vēl tik svaigs, viss vēl mazs, īpaši kraukšķīgs, īpaši smaržīgs. Viss vēl "agrais" un "pirmais", un tieši tāpēc jau tik kārots un bezgalīgi gards.

Kāds piebildīs: un viss vēl tik dārgs... Jā un nē, gurķus, tomātus, dilles un lociņus veikalos var dabūt jau sen un vairs ne par "pirmo" cenām. Tirgus arī vietējie labumi sāk piepildīt, un cenas lēni, tomēr slīd uz leju. Ziemas krājumu veidošanai vēl par agru (nu, ar dažām lietām gan tomēr jāpasteidzas), bet gardi un veselīgi paēst – pašā laikā. Un bonusā vēl klāt tā labā sajūta, ka ar savu pirkumu esi kādu vietējo zemnieku atbalstījis.

Kas mums jau ir un ko var baudīt pilnā sparā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!