arbuzs
Foto: Shutterstock
Ja melni strīpotajai ogai būtu savs sociālo tīklu konts, tad tā savāktu ne mazums sirsniņu, īkšķīšu, kā arī saņemtu neskaitāmas mīlas vēstules. Arbūzu vasarā nevar nemīlēt – smuks, sulīgs un tik liels, ka prasīties prasās, lai ar to pacienātu draugus. Līdztekus klasiskām šķēlēm, vērts draugiem servēt arī arbūzu salātus, zupu un kūku.

Zaļais strīpainis ar sārto iekšiņu un melnām sēklām, kas sarindojušies kā ierindnieki ir viens no vasaras simboliem. Iespējams tādēļ, ka dzimis Āfrikā, kur mūžīgā vasara, iespējams tāpēc, ka nogatavojas karstos saules staros. Arbūzs uzskatāmi rāda vasaras spēku un to, kas sanāk, ja ir gana daudz saules un pietiekoši daudz lietus.

Arī latvieši apguvuši arbūzu audzēšanas prasmi un pēdējās vasaras ir šiem strīpainajiem ķirbjiem ļoti piemērotas. Taču lielāko tirgus daļu, protams, nosedz skaistuļi no siltajām zemēm. Grieķija. Itālija. Spānija. Dažreiz arī Gruzija. Tā rakstīts pie cenu zīmes. Ja arbūzs tiek pirkts tirgū, nevis lielveikalā, tad, visticamāk, tur klāt būs ar marķieri uzšņāpts – ļoti salds. Jā, arbūzs patiesībā ir savdabīgs veids, kā apēst ūdeni ar cukuru un justies, ka esi apēdis kaut ko ļoti veselīgu, jo auglis, pardon, oga taču!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!