Gaileņu laika ēdienkarte: mēli var norīt
Foto: Shutterstock
Gailenes šogad ienākas lieliem bariem, un no tām dažādās variācijās varētu pārtikt no rīta līdz vakaram! Šķiet, tikai par gaileņu saldēdieniem nav dzirdēts, bet viss pārējais repertuārs nu gan ir spēlējams no brokastlaika omletes līdz pat vakariņu mērcei!

Protams, sezonas lielākais hits ir un paliek gaileņu mērce. Sviestiņā ar sakapātiem sīpoliem apceptas sēnītes saldkrējuma vai dāsnā skāba krējuma mērcē (taisni vai jābrīnās, ka citkārt taupīgie senči attiecībā uz gailenēm atļāvušies tādas vaļības!) kopā ar jaunajiem kartupelīšiem un mazsālītiem gurķīšiem noteikti jāieraksta nacionālajā gastronomiskajā kanonā. Tā ir viens no mūsu klasiskākajiem nacionālajiem vasaras ēdieniem, un protams, ka gaileņu sezona sākas tieši ar mērci. Gaileņu mērce ar visu pārējo piederas pie mūsu dzīvesziņas, un, ja neskanētu tik dīvaini, varētu pat teikt, ka gaileņu mērce latvietim ir asinīs.

Protams, ka mērci var ēst un ēst, bet – gaileņu sezona jau nav mūžīga, tāpēc vērts izmēģināt arī citus gaileņu ēdienus, un to nudien ir daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!