karbonāde, mērce
Foto: Shutterstock
Iegūt melno jostu virtuvē ir vieglāk par vieglu: iemācies gatavot krējuma mērci. Viss! Salds vai skābs krējums, tam pat nav izšķirošas nozīmes. Lai gan ar saldu krējumu viss sanāk īpaši elementāri: piegāz klāt paku saldā krējuma tam, kas cepas pannā, un gaidi, kad sabiezēs. Jebkas, ko pasniedz krēmīgā, sātīgā mērcē, kļūst par dievu ēdienu – vienkārši!

Protams, nav jau gluži tā, ka ar krējuma mērci var pasniegt slaveno cirvja kātu vai krokodilādas somiņu, un neviens neko nemanīs un norīs veselu. Taču skaidrs, ka maiga, krēmīga mērcīte – vai, tieši otrādi, pikanta, sātīga, izteiksmīga krējuma mērce – padara ikvienu ēdienu par baudpilnu piedzīvojumu.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!