Pankūkas tas ir labi, daudz pankūkas, tas ir ļoti labi, bet pankūkas ar sezonālām ogām ir izcili. Tas ir pankūku Olimps, Everests un lidojums vienlaikus. Vasara pati uzprasās, lai šīs divas ēdamlietas tiktu savienotas. Un vasarai vajag ļauties!
Jebkura pankūka – plānā, biezā, rauga, biezpiena, pildīta un nepildīta – iegūst pilnīgi citu garšas skanējumu, ja tai pievieno ogas. Un kad gan to vēl darīt, ja ne vasarā?!
Nepārspējamā klasika
Protams, ka plānās pankūkas nepārsist nevienai citai pankūku dzimtas pārstāvei, jo plānās ir plānās! Pārbaudītu recepti prasošas, plānas kā zīda lakatiņi, izcils pamats, lai pārvērstos pildītās pankūkās. Ar plānajām pankūkām var veikt arī dažnedažādus origami trikus – salocīt, sarullēt, izkārtot šķīvī kā kārdinošu brokastu gleznu.
- Plāno pankūku pagatavošanas trikus var atrast šeit, kur savā pieredzē dalās šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs.
Pildītas pankūkas
Kad plānās pankūkas izceptas, laiks tās sapildīt ar biezpienu, vārīto krēmu, šokolādi vai karameli, bagātināt ar ogām un baudīt. Desmit idejas karaliski sātīgai brokastu reizei bez gaļas atradīsi šajā rakstā.
Rullītis te, rullītis tur
Ņemam pankūku, sarindojam uz tās ogas, glīti sarullējam, vēl pāris ogas pa virsu un – voila! – perfekta vasaras pankūka gatava!
Pankūciņu tornīši
Ja ir pacietība un noskaņojums stāvēt pie karstas pannas, tad ir vērts sacept kaudzi ar mazām pankūciņām, lai tās vēlāk uzspraustu uz iesma pamīšus ar ogām. Lieliska ideja gan vēlajām brokastīm, gan dārza svētkiem un piknikam.
Ar sveicienu no Amerikas
Milzu pufīgās pankūkas, kas dzimušas Amerikā un iekarojušas visu pasauli, sevišķi labi iet tandēmā ar mellenēm. Šīs ogas droši var iemaisīt arī mīklā, pankūkas tikai no tā iegūs!
Šokolādes kārums
Visas ogas draudzējas ar šokolādi, bet īpašas šokolādes mīlulītes ir ķirši un avenes. Šī savienība ir īpaši garda, tāpēc pankūku mīklu vērts bagātināt ar kakao un pasniegt ar šokolādes mērci vai izkausētu šokolādi! Perfekti līdz pēdējai niansei!
Lai augsti un gardi pankūku torņi, perfekti pildījumi un daudz ogu!
Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu
Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.
Pufīgas amerikāņu pankūkas ar kļavu sīrupu – gluži kā filmās
"Piecpadsmit minūšu laikā var pagatavot pankūkas, kas pelnījušas nokļūt uz žurnāla vāka! Un tik garšīgas, ka uzreiz gribas cept vēl vienu porciju," saka receptes autore Līva Immermane. Šī ir vegānā bezglutēna versija, bet ja ir vēlme, tad var izmantot govs pienu un kviešu miltus.
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.
Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci
Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.
Pufīgās magoņu pankūkas ar greipfrūtu un zemenēm
Reizēm tā vien gribas ierastās plānās pankūkas izmainīt uz ko neparastāku. Tā nu arī tapusi šī recepte – balstoties uz amerikāņu tradicionālajām, gaisīgajām pankūkām, kas gatavotas no paniņām. Šīm gan pievienota viena īpaša sastāvdaļa – magoņu sēkliņas. Tās pankūkas padara pavisam nedaudz kraukšķīgas, un visnotaļ uzjautrina ēdājus ar savu neparastumu. Papildini to visu ar vasarai tik aktuālajām zemenēm un ļoti gatavu greipfrūtu – mēli var norīt!
Banānu pankūkas no divām sastāvdaļām
Burvīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Šajā receptē tiek izmantoti tikai banāni un olas. Ja ir vēlēšanās, tad var pievienot arī smalcinātus riekstus, šokolādes gabaliņus, vaniļu, kakao pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls vai ābolu gabaliņus. Kārumnieki var piejaukt nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Bet tie, kas vēlas pankūkas nedaudz uzpūtušās, pievieno šķipsnu ar cepamo pulveri.
Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem
Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.
Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu
Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu pankūkas, turklāt vasarā jāsteidz izmantot svaigās ogas, tāpēc šajā receptē plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.
Mazie biezpiena pankūciņi
Recepte, kas tapusi, lai bērniem iemānītu biezpienu un kefīru, vienlīdz labi garšo arī pieaugušajiem. Pankūciņi ir pankūku mazie un ņiprie brālēni, kas tapuši, peldoties karstā sviestā. No bļodas pazūd zibenīgi gan ar ievārījumu, gan bez tā. Ja vēlies nedaudz sarežģīt pagatavošanu, tad cepot katram pankūciņam vari uzlikt virsū plānu ābolu šķēlīti.
Norvēģu pufīgās pankūciņas
Norvēģu "lapper" jeb "sveler" ir mazas, apaļas un pufīgas pankūciņas. Zaiga, bloga Zaigas stūrītis autore, iemācījusies šo recepti, dzīvojot Norvēģijā. Pankūciņas esot ļoti, ļoti garšīgas!
Amerikāņu stila melleņu pankūkas
"Man vienmēr ir patikušas lielās amerikāņu stila pankūkas," saka Egita no Egitas virtuve. "Laikam kaut kur nedaudz atgādina skolas laiku rauga pankūkas – biezas un stingras. Šī ir universāla recepte, ko var papildināt ne tikai ar mellenēm, bet arī ar citām ogām."
Kraukšķīgās mīklas 'kabatiņas' ar biezpiena pildījumu
"Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka lielisku ideju ātrām brokastīm vai uzkodām - pannā ceptas "kabatiņas" ar biezpiena pildījumu. To gatavošanai var izmantot gan rīspapīru, gan filo mīklu vai lavašu, savukārt pildījumam biezpienu var sagatavot gan ar saldām, gan sāļām piedevām.
Plānās šokolādes pankūkas ar riekstu krēmu
Mīklai pievienots kakao un kanēlis plānajām pankūkām piešķirs īpaši kārdinošu garšu, bet pašgatavots riekstu krēms pacels šo ēdienu jaunos, vēl nebijušos augstumos.
Gardās pilngraudu pankūkas ar rabarberiem un šokolādes mērci
Šī noteikti nav vienkāršākā pankūku recepte, taču debešķīgais rezultāts ir pūļu vērts. Starp citu, lai paātrinātu procesu, pankūku mīklu vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā. Recepti piedāvā uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".