Ķirsi uz tortes, pabīdies, princese Avene nāk!
Foto: Shutterstock
Nē, nudien, īpaši aveņu laikā ir grūti saprast, kāpēc tieši ķirsis iekarojis vietu uz tortes gan kulinārijā, gan slavenajā teicienā. Ķirsis, protams, nav slikta oga, skaistulis un pavedinātājs, taču avene to noteikti izkonkurē savā smalkumā un dižciltībā. Ķirsis ir vienkāršs puisis – paturi to rumā, iegremdē šokolādē, un lieta darīta: gatavs iekarot jebkuras tortes virsotnes! Bet avene...

Avenē ir kaut kas no pasakas: šodien ieliec kabatā dārgakmeņus, nākamajā rītā attopies, ka kabatā sausas lapas vien. Hahā – vai ar zaļganzilu pelējuma vilniņu apaugušas avenes! Burvestība? Tas tev par sodu, ka nolaidi acis – avenes neuzmanību nepiedod.

Avenes tiešām ir ļoti prasīgas, lai neteiktu – cimperlīgas: šā tā viņas nesalasīsi, šā tā neglabāsi, un arī dienām ilgi neviena avene tevi negaidīs. Avenes nepiedod ne kavēšanos, ne pārlieku lielu dedzību un steigu. Ar tām nudien jāapietas saudzīgi, kā ar baltiem cimdiem rokās: jānovāc ne par agru, ne par vēlu, jāglabā ar īpašu uzmanību un tikai īsu brīdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!