Rokas smaržo pēc gurķiem un jāņogu sulas, sarkanas no upenēm kā pēc "Midsumeras slepkavību" labākajiem paraugiem, bet lai! Jāsēž ārā, jāgana zvaigznes, sikspārņi un visādi sīklidoņi, jādzer auksts baltvīns, jāpiekož kaut kas saldi un sulīgi karsts, tikko no krāsns nācis, un jāpaklusē par būtisko.
Nu, pilnmēnesī jau mēs vispār mazliet zaudējam prātu, katrs savā veidā, bet, lai nu kā – jāsvin vasara, jo ar to augustā ir tāpat kā ar omes Kuzņecova kūku šķīvjiem un servīzēm: skaisti bez gala un vairāk nebūs; cik šobrīd ir, tik ir. Tā kā bail rokās ņemt, tā kā apnicis plauktā turēt, kad tad reiz dzīvos pa īstam.
Tagad. Tagad ir jādzīvo, jāsvin, jāelpo un jācep viss, ko vien var izcept tādā augustā kā šis.
Avenes – ak dieniņ, nu tās ir jātver, drīz veselu gadu nāksies iztikt tikai ar saldētām. Mīklā tādas saldētas iemest vēl var, iznāk gan skaisti, gan gardi, tādi sarkanīgi, mākslinieciski pleķi dzeltenā biskvītā, tīrais prieks! Bet tortēm, groziņiem, ruletēm vajag nevainojami svaigas, samtaini maigas ogas, un šobrīd tas viss ir iespējams!
Jāņogas ir vasaras krelles, ko darinājuši vasaras dzīvespriecīgie bērni – kad viens diedziņš pārrauts, ogas kā sarkanas pērlītes iet pa gaisu, bet tas nekas, vasarai ir vēl un vēl un vēl! Un tās ogu krelles tak piestāv pilnīgi visam – tortei, tartei, groziņam, nu, kaut spainītim, jāņogas der, kam vien var iedomāties! Smilšu mīklas vai pufīga biskvīta saldums ar jāņogu skābumu tik lieliski sader kopā, un, ja vēl kāds debešķīgs krēms, kas maigi un saldi notušē jāņogu skābo dabu... Skaistums un gardums!
Mellenes (jā, vēl ir!), upenes, kazenes – ak, vasaras melnās ogas ir īpašas, tās ir satriecošas gan izskatā, gan garšā un izcilas jebkurā kulinārā mākslas darbā, sākot no dienišķas vasaras plātsmaizes, beidzot ar piecstāvu torti, ja ļoti vajag. Melnajām ogām vispār ļoti patīk kāzas, laikam jau baltās krāsas dēļ – var tā kārtīgi un no sirds izcelties!
Ak, augustā gan ogām, gan cepējiem izaicinājumu nudien ir pārpārēm. Un receptes ir katrai vajadzībai, prasmei, dvēseles stāvoklim un notikuma svarīgumam – sākot no ātrajām, vienkāršajām un tādām, kur katra oga un kalorija no svara, beidzot ar tādām, kur valda grēks, kaloriju ekstāze un laimīgs reibums.
Dalāmies ar "Tasty" receptēm – izgaršo, dod sev laiku, te ir, ko izvēlēties, te ir, no kā sakārdināties, nesteidzīgi izbaudi iespējas, kas viena par otru gardākas, un tad ļaujies cepšanas priekiem. Lai upenes krīt plātsmaizes krējumā kā zvaigznes, lai kazenes zaigo kā broša pie vasaras samta kleitas, un lai visas vasaras ogas izrotā gardumgardu un sulīgu augusta, vasaras un dzīves svinēšanu!
Biezpiena plātsmaize ar aveņu želeju
Vari izmantot jau gatavu smilšu mīklu, taču viegli būs arī to pagatavot. Plātsmaizes pildījums ir bagātīgs un sulīgs. Ja mājās nav aveņu vai citu ogu, plātsmaize būs garda arī bez tām, taču odziņas piešķirs papildu garšas baudījumu. Recepti iesaka gardēde Jeļena Šteinarte.
Bezē rulete ar biezpiena un aveņu krēmu
Kraukšķīga bezē rulete ar kārdinošu biezpiena un aveņu krēma pildījumu. Īsts baudījums!
'Selgas' šokolādes cepumu kūka ar biezpiena un aveņu krēmu
Šokolādes cepumu kārtas savienojumā ar skābeni saldo, vieglo biezpiena un aveņu krēmu garšos tiešām debešķīgi. Pats labākais ir tas, ka šo kūku varēsi pagatavot, iztiekot bez cepeškrāsns darbināšanas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Biezpiena plācenīši ar aveņu pildījumu kaloriju skaitītājiem
"Man kopš bērnības ļoti garšo biezpiena plācenīši. Un, ja vēl tajos "slēpjas" svaigas avenes... Tas ir tik garšīgi! Lielisks iesākums dienai vai gards launags," tā recepti kaloriju skaitītājiem piesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Neceptā apelsīnu un aveņu krēma torte no lavaša kaloriju skaitītājiem
"Ejot ciemos, draugi palūdza ciemakukulī atnest pie manis iepriekš baudīto lavaša – apelsīnu krēma tortīti. Šoreiz izdomāju to uzlabot, pieliku nedaudz fantāzijas, un tapa ideāla kūka," tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Aveņu mafini ar drumstalām
Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.
Krēmīgā aveņu plātsmaize
Avenes mūsmājās ir tās ogas, kas tiek noēstas svaigas, tādēļ parasti pret dažādām kūkām, kurās sulīgais kārums tiek termiski apstrādāts, izturos skeptiski. Tomēr, izrādās, velti!
Apaļās aveņu pīrāgkūkas jeb 'galettes'
Karstas un sulīgas avenes, kas ievīstītas trauslā saldo pīrāgu mīklā. Ja saldētavā aizķērušās kazenes, pievieno arī tās vēl labākai garšai.
Sulīgie aveņu un mandeļu mafini
Ja arī tev par mafiniem ir aizspriedumi, ka tie ir sausi, pagatavo šos un tavas domas mainīsies. Sulīgi, pateicoties svaigajām avenēm, saldi no banāniem un patīkami kraukškīgi mandeļu skaidiņu dēļ.
Neceptā siera kūka ar vasaras ogu ievārījumu
Pat ja vienas no iecienītākajām ir ceptās siera kūkas, dzīve piespēlē situācijas, kad jāizmēģina kas jauns. Šoreiz nācās aizmirst par cepeškrāsni un savu kāri pēc kā saldāka, lai nosvinētu dzīvi, gatavot bez tās. Tā tapa pavisam kārdinoši gaisīga siera kūka bez cepšanas, kuru patīkami papildināja gards aveņu ievārījums. Ceru, ka garšos arī jums!
Aveņu tornīškūkas
Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.
Vasarīgais tiramisu ar zemenēm un avenēm
Divas klasiskas lietas satiekas vienā gardā desertā – tiramisu. Aukstais deserts atsvaidzinās, bet vīnā izmērcētie dāmu pirkstiņi piešķirs maltītei jautrāku noskaņu. Baudi kopā ar to pašu vīnu, kuru izmantoji gatavojot!
Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām
Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!
Grēcīgā šokolādes un aveņu kūka
Kūkas vizuālā pievilcība ir tik kārdinoša, ka ir grūti turēties pretī tās pagatavošanai. Šķiet, šis ir tas gadījums, kad arī nevajag pretoties, par to būs pārliecināts katrs, kurš izmēģinās šo recepti.
Aveņu kēksiņi
No iebiezinātā piena var izcept gardos aveņu kēksiņus. Var izmantot gan svaigas avenes, gan saldētas. Ja lieto svaigās avenes, tad dažas noglabā kēksiņu rotāšanai. Kēksiņus var arī izrotāt, pirms pasniegšanas viegli pārkaisot ar pūdercukuru. No dotā produktu daudzuma iznāks 12 kēksiņi.
Šokolādes un aveņu glazūrkūciņas
Ja prāts nesas uz nelielu pagrēkošanu, tad šīs gardās šokolādes un aveņu glazūrkūciņas būs tieši laikā. Saldo šokolādes garšu patīkami atsvaidzinās gardais pārsteigums kūciņas vidū – aveņu ievārījums.
Baltās šokolādes un aveņu siera kūka
Karaliskā viešņa viesībās – baltās šokolādes un aveņu siera kūka.
Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize
Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu rabarberu un aveņu plātsmaizes recepti, kura iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.
Melleņu mafini stundas laikā
Šie mazie, gardie melleņu mafini izdodas vienmēr un garšo burvīgi. Mafini ir maigi, mīksti un patīkami mitri, un karstumā pussašķīdušās mellenes padara mafinus pilnīgi neatvairāmus gan garšas, gan izskata ziņā. Vienkāršs un ātrs veids, kā panašķoties melleņu laikā!
Lauru lapas nepārspējamā melleņu kūka
Mums katram ir savs firmas ēdiens, kuru tieši mēs gatavojam vislabāk. Lauru lapai tā ir melleņu kūka. "Mēģiniet "pārsist" manu meistarojumu!" viņa saka. "Manu vārīto krēmu, čagano mīklu un melleņu pildījumu! Mēli var norīt, ka es jums visiem saku. Šitajā kārtainajā kūkā esmu vienkārši nepārspējama! Ņamm!"
Amerikāņu stila melleņu pankūkas
"Man vienmēr ir patikušas lielās amerikāņu stila pankūkas," saka Egita no Egitas virtuve. "Laikam kaut kur nedaudz atgādina skolas laiku rauga pankūkas – biezas un stingras. Šī ir universāla recepte, ko var papildināt ne tikai ar mellenēm, bet arī ar citām ogām."
'Panna cotta' ar persiku un aveņu želeju
Želejas deserti ir tie, kurus mierīgi var pagatavot kaut vai iepriekšējā dienā! Darbiņš būs laikietilpīgs, bet viennozīmīgi var teikt, ka katra gatavošanas minūte būs tā vērta. "Panna cotta" desertu ar persiku un aveņu želeju saviem viesiem raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" gatavoja tviteraktīviste Ance Tarvida. Lūk, viņas versija par šo gardo itāļu desertu!
Melleņu un citronu kūka
Vasara rit pilnā sparā – dārzos un mežos gatavojas saldas un sulīgas ogas, kuras varam baudīt gan svaigā veidā, gan arī ar tām papildināt desertus! Viens no lieliskiem paņēmieniem, kā tās izmantot, ir vasarīgās kūkās. Vasaras svaigumu ļaus izbaudīt ēdienu blogeres un "Instagram" konta @gardskanenoesties autores Diānas Šulces-Palmas lieliskā melleņu un citronu kūkas recepte, ko var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām.
Superātrais banānu un melleņu saldējums
Lai zibens ātrumā pagatavotu atveldzējošu saldējumu, pietiek vien ar banāniem un sauju ogu. Variācijas var būt dažādas, banāniem pievienojot zemenes, avenes, šokolādes krēmu, zemesriekstu sviestu, riekstus vai ko citu, kas ledusskapī ir pa rokai. Rezultāts neliks vilties nevienā salikumā. Recepti iesaka Zane Bitmane.
Izcili vienkāršais melleņu un persiku pīrāgs
Pēc tirgus apmeklējuma, kad ogas un augļi sapirkti pārpārēm, un ledusskapī aizķērusies paciņa sviesta, var izcept šo gaužām vienkāršo ''galette''. Izcili labi garšos silts, pasniegts ar saldējuma bumbu vai jau atdzisis pie tējas vai kafijas.
Persiku un melleņu krambls ar kokosriekstu skaidiņām
Vasarai piestāv viegli pagatavojami un ne pārāk trekni deserti, un šis sulīgais persiku un melleņu krambls noteikti tāds ir.
Kārtainā ogu 'panna cotta' ar avenēm
"Manam vīram reti garšo deserti, bet šo "panna cotta" viņš man lūdz gatavot regulāri. Krāsai pievienoju melleņu, ķiršu un zemeņu biezeņus," – stāsta receptes un garda "Instagram" profila autore Elena Pudāne.
Sulīgā melleņu drumstalkūka
"Kad sirdī jau ienācis pavasaris un prāts saka, ka nav nemaz tik tālu līdz nākamajai melleņu ražai, steidzami jāveic saldētavas tīrīšana. Nogurusi no melleņu musa kūkām, funktierēju, ka prasītos uzcept tādu pamatīgu melleņu pīrāgu. Pamanīju ledusskapī aizsēdējušos paniņu pudeli, kas tā vien prasījās tikt likta lietā. Pateicoties paniņu žēlabainajam saucienam pēc lietderības, rezultātā tapa bezgala garda melleņu drumstalu kūka," – šādi savu kārdinošo recepti piesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Saldais ābolu, melleņu un kokosriekstu sacepums jeb 'crumble'
Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.
Vienkāršā melleņu kūka
Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!
Fiksais bezē un putukrējuma deserts ar mellenēm
Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.
Melleņu un mandeļu miltu pīrāgs
Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.
Vieglā melleņu siera kūka
Vieglā melleņu siera kūka bagātīgam svinību galdam.
Melleņu šarlote ar vaniļas mērci
Īpaši gaisīga un garda melleņu šarlote ar vaniļas mērci.
Melleņu vai upeņu biezpiena pīrāgs
Melleņu vai upenu biezpiena pīrāgs, ko var taisīt ar jebkurām ogām un ziemā ar konservētiem augļiem.
Upeņu liķieris ar ingveru un vaniļu
Vasarā, kad uznāk konservēšanas drudzis, arī man gribas piedalīties un iespundēt ogu garšu burciņā, bet ievārījumi un kompoti nav mans lauciņš. Toties liķiera pagatavošana gan nav raķešzinātne. Ja tas ir pa spēkam man, tad to var paveikt katrs!
Grēcīgā šokolādes kūka ar ogām un krēmsieru
Pašā vasaras pilnbriedā tapa šī grēcīgi gardā un vieglā šokolādes kūka, kurai kā punkts uz "i" tika uzliktas pašu dārzā lasītās aromātiskās zemenes, bet droši vari izmantot arī avenes, upenes, jāņogas, mellenes vai citas sezonā aktuālās ogas.
Vienkāršā drumstalkūka ar upenēm no saldētavas krājumiem
Ja tā padomā, tad saldētavas tīrīšana ir visai patīkama nodarbe, ja pēc tās seko kaut kā garda pagatavošana. Šajā gadījumā upenes, kas tā arī lielāko daļu ziemas glabājās neskartas, nu gardu uzmanību izpelnas plātsmaizē. Vienkārši un garšīgi – vai vajag vēl kādu iemeslu receptes izmēģināšanai?
Baltās šokolādes 'blondijs' ar upenēm
Tā kā mājās bija aizķērusies baltā šokolāde, tumšais braunijs pārtapa par ''blondiju'', bet patīkamākam kontrastam izmantoju tirgū nopirktās upenes. Gala rezultāts? Viens teica, ka garšo līdzīgi biezpienmaizei, kaut gan no biezpiena šeit nav ne smakas, cits izjuta izteiktu baltās šokolādes garšu, bet vēl kādam labpatika saldā un skābā balanss. Kā patiks tev, jānoskaidro ar vienkāršāko – receptes izmēģināšanas – taktiku.
Skābā krējuma un upeņu plātsmaize
Ja jāliek lietā jaunas iemaņas, kā ogas iekļaut saldajos, pagatavo šo vienkāršo plātsmaizi.
Gardā ogu kūka
Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!
Upeņu balzama gēls
Upeņu balzama gēlu izmanto gan pie sāļiem, gan saldiem ēdieniem garšas bagātināšanai, iesaka receptes autore, restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova, kas vadīja žurnāla "Dienas Ēdieni" un veikalu tīkla "Rito" gardo decembra meistarklasi.
Sulīgā upeņu kūka ar skābā krējuma pildījumu
Upeņu kūka, kas garšo lieliski!
Upeņu liķieris ar rumu
Upeņu liķieris Ziemassvētku graķītim.
Dažādie kārtainās mīklas pīrāgi
Dažādie kārtainās mīklas pīrāgi - sāļais variants ar vistu un marinētiem gurķiem, saldais ar ogām un kanēli.
Sulīgā ābolu un jāņogu plātsmaize
Nereti jāpieķer sevi pie mūžsenā jautājuma – ko lai paņem cienastā? Šoreiz draugi paši pačukstēja, ka vēlas kādu pašgatavotu gardumu, tāpēc tapa sulīga ābolu un jāņogu plātsmaize.
Kūka ar āboliem un mellenēm
Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Apaļais ķiršu pīrāgs
Nav garšīgāka veida, kā sasildīties, par pīrāgu. Tāpēc vajag baudīt sezonas priekus, kamēr ķiršu vēl kokos atliku likām, un pagatavot smaržīgu un siltu desertu. Sulīgie ķirši kraukšķīgā mīklas garoziņā būs tieši laikā.
Gaisīgā biskvīta plātsmaize ar aprikozēm
Recepte, kas noteikti jāizmēģina un jānobauda - gaisīgais un maigais biskvīts ar aprikozēm, kas burtiski kūst mutē.
Ķiršu un pistāciju plātsmaize
Pavisam īpaša plātsmaize, ar ko palutināt savējos laiskos brīvdienu rītos. Pistācijas var aizvietot ar pekanriekstiem.
Melleņu brokastu plātsmaize
Gadījumā, ja brīvdienu brokastīs vēlies baudīt ko gardāku par ierastajām pankūkām, izmēģini recepti, kas atsauks atmiņā pie vecvecākiem pavadītās sestdienas bērnībā.
Rabarberu un zemeņu plātsmaize ar kefīra mīklu
Rabarberu plātsmaize ar karamelizētu virsiņu.
Melleņu un biezpiena plātsmaize
Melleņu un biezpiena plātsmaize - melleņlaika obligātā gardumu programma.
Jāņogu kūka ar bezē un mīklas drumstalām
Garda jāņogu laika kūka ar bezē un zeltainām mīklas drumstalām. Vari to cept gan veidnē ar noņemamām malām, gan plātsmaizes formā.
Jāņogu kūciņas ar krēmsieru
Spriganās jāņogas izcili sader ar maigo krēmsieru. Droši ļaujies garšu eksperimentiem, aizstājot skābenās ogas ar avenēm, upenēm vai ķiršiem.
Lielā lauku torte no 30 olu biskvīta
Pošoties lielākiem godiem, jācep klasiska lauku torte no 30 olu biskvīta, starp kura kartām dāsni pildīts trekns vārītais sviesta krēms un ieziesta skābu dārza ogu zapte.
Īpaši mitrs un pufīgs banānu-upeņu kēkss
Kamēr cepeškrāsns silst, var iejaukt mīklu un vēl kafiju uztaisīt! Tikai stundas laikā var tikt pie garda kēksa, kurā draudzīgi sadzīvo spirgtās ogas un saldais banāns.
Mandeļu miltu kēkss ar aveņu glazūru
Gaisīgs un ļoti gards kēkss ar mandeļu miltiem. Papildini kēksa kukulīti ar aveņu un pūdercukura glazūru, lai būtu vēl gardāk.
Ogu kēkss ar piparmētrām un apelsīna miziņu
Ārkārtīgi vienkārši pagatavojams kēkss, kas īpaši labi garšos ar tasi siltas tējas. Rīvētas apelsīna miziņas un sīki sakapātas piparmētras aromāti katrā kumosā veido patīkamu garšu saspēli ar sulīgajām ogām. Recepti iesaka Sandra.
Šokolādes kūciņas ar zemeņu cepurīti
"Uz darbu pirms svētku pasākumu pagatavoju gardās vecīša "cepurītes". Lai ekonomētu laiku izmantoju veikalos pieejamās sauso maisījumu sagataves šokolādes kūkām," par savu recepti raksta Kristīne. Recepte pretendē uz vērtīgo balvu Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.
Mājās gatavoti cepumi ar ievārījuma pildījumu
Brīvdienu projekts virtuvē – gardi sviesta mīklas cepumiņi, kas pildīti ar smaržīgu ogu vai augļu ievārījumu. Izvēlies tādu , kas pagatavots vēl šovasar, piemēram, kazeņu, ķiršu, zemeņu vai aveņu, un cepumi sanāks vēl jo garšīgāki.
Vienkāršā kazeņu un putukrējuma kūka
Svinībām vai vienkārši našķim - gardā kazeņu un saldā krējuma kūka, kurai biskvīts pagatavots ar paniņām vai kefīru.
Ērkšķogu pīrāgs ar nektarīniem
"Pēc šī pīrāga nogaršošanas varat mani saukt par pīrāgu lēdiju! Es vienmēr medīju jaunas receptes, un beidzot esmu atradusi savu iecienītāko," portālā "Cook.me" raksta Lilija Matuse, aicinot izbaudīt pīrāgu, kamēr tas silts, pievienojot saldējumu un saldu citronu mērci.
Korinšu maizītes ar slepeno sastāvdaļu
Korintes ir neparastas ogas. Daudziem to specifiskā, spēcīgā garša atsauc atmiņā bērnību, kad piestāts kādā ceļmalā vai mežmalā, lai pamielotos ar mazajām, gardajām odziņām, kas nokrāso rokas un muti koši violetu. Bet tie jau ir dzīves sīkumi. Galvenais – nenokavēt īsto brīdi, jo korinšu sezona ir nežēlīgi īsa. Rakstniece Maija Pohodņeva dalās ar pašas lasītu korinšu pīrāga recepti un atklāj noslēpumu, kura sastāvdaļa padara pīrāgu neaizmirstami garšīgu.
Mīlestības smalkmaizītes, kas pavedinās mīļoto
Šajā smalkmaizīšu receptē izmantotas dažādas garšvielas, kas pazīstamas ar savām dzimumtieksmi pastiprinošajām īpašībām. Sastāvdaļas jājauc ar rokām, to darot, jādomā par savu mīļoto vai jāievēlas kāda vēlēšanās, grāmatā "Mīlas eliksīri un amuleti" iesaka šīs receptes autors Frensiss Melvils.
Rudzu karstmaize ar lāceņu ievārījumu un amoliņa sieru
Saldenas un kreftīgas uzkodu maizītes ar lāceņu ievārījumu un amoliņa sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.
Vienkāršā ķiršu kūka
Ķiršu sezonas kārums – vienkārši pagatavojama kūka.
Mazās ķiršu un mandeļu kūciņas
Nekas tā neiepriecinās garšas kārpiņas vasarā, kā sezonas ogu gardumi. Tāpēc ir vērts pagatavot šīs smilšu mīklas mazās kūciņas, kas pildītas ar ķiršiem, mandeļu miltiem un mandeļu skaidiņām. Baudi siltas kopā ar kādu krūzi piena.
Mazās ķiršu kūciņas
Kēksiņu formiņās var pagatavot ne tikai kēksiņus. Ļoti pievilcīgi izskatīsies mazas ķiršu kūciņas, groziņi ar ķiršu pildījumu. Šai kūciņai vari izmantot gan svaigas, gan saldētas, gan kompota ogas. Ja izmanto kompota ogas, samazini cukura daudzumu.
Pīrāgs 'Iereibušais ķirsis'
Gards pīrāgs ar ķiršu pildījumu - ēd tāpat vai izbaudi vēl siltu kopā ar ar vaniļas saldējumu!
Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci
Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.
Ķiršu pīrāgs no rauga mīklas
Svētku mielasta kulminācijai - ķiršu pīrāgs no rauga mīklas.
Ķiršu un baltmaizes pudiņš
Ķiršu un baltmaizes pudiņš visgardāk, ja pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.
Ātrā ķiršu kūka
Ātrā kūka ar ķiršiem un pūdercukuru.
Mandeļu un ķiršu kēksiņi
Mandeļu - ķiršu kēksiņi - grezni un gardi.
Vasaras ogu koblers
Koblers ir izcils vasaras otrās puses saldēdiens, kurā var sabērt visas mīļākās vasaras tumšās ogas. Kaut kas starp ātro ievārījumu un augļu pudiņu ir šis saldēdiens, kur karsts ogu saldums un sulīgums savienojas ar mīklas kraukšķīgumu, un visu vainago dāsna karote ar aukstu vaniļas saldējumu.