Karstākā diena Latvijā: vietējo tomātu triumfs un aukstās zupas renesanse
Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Kad pats Toms Bricis pasludina vēsturiski karstāko dienu Latvijā, ir skaidrs: situsi Latvijas tomātu triumfa stunda. Kāds sakars termometriem ar tomātiem? Vistiešākais! Latvijas tomāti šobrīd ir pilnbriedā un nav šobrīd lieliskāka dārzeņa, lai pagatavotu izcilu auksto zupu, kuru vēl lieliskāku var padarīt tikai ledus gabaliņi: gaspačo. Vārdu sakot, ja mājās ir tomāti un ledus, mēs esam glābti. Slava Latvijas tomātiem!

Protams, protams, auksto zupu pirmais vilnis mums jau bija, un liekas – viss tika izmēģināts, bietes, kefīrs, gurķi, itin viss! Izstrēbām visu veikalu visu kefīru līdz pēdējai lāsītei! Bet pašu tomāti gan vēl nebija ienākušies, tāpēc tagad, kad vietējie tomāti ir pašā pilnbriedā un vēl vairāk, var teikt, ka līdz ar aukstās zupas renesansi beidzot sākusies īstā gaspačo sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!