Labāka brīža vairs nebūs nekad: paēst no saules un salātiem
Foto: Shutterstock
Viskarstākajā augusta pēdējā svētdienā Latvijas vēsturē, kas, iespējams, ir pēdējā īsti karstā diena šogad, vislabāk ir gulēt kā jūraszvaigznei, nedomāt ne par salnām, ko sola jau rīt, ne par karu, par kura neizbēgamību pēdējās dienās viens pēc otra raksta mediji. Bet šodien ir saule, karstums un miers. Tikai ēst sāk gribēties.

Vieglākais un ātrākais veids, kā paēst gardi un viegli, ir salāti. Iespējams, labāka brīža par šodienu vairs nebūs: visi dārza labumi maksimāli uzsūkuši sevī sauli un ir pašā dailes un spēka pilnbriedā, viss tik sulīgs, gatavs un tvirts; gaiss ir silti tumīgs kā tikko slaukts piens vai jūra Asaros vasaras pēcpusdienā.

Gribas ēst, bet negribas pārēsties, lai varētu turpināt šo svētdienas slinko levitāciju gaisā – starp svētdienu un darbiem, starp vasaru un tuvo skolas sākumu, starp laimīgo mieru un bažām par nākotni. Nebūs viegli. Bet šodien ir. Šodien ir svētdiena, šodien mēs dzīvojam laimē un mierā, un salāti mums šodien nebūs nekādi ikdienišķie. Tomātus ar gurķiem arī darbdienā var ēst. Svētdienai piestāv mazliet eksotiska greznība, neparastākas garšas un skaistāki šķīvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!