grilēti bumbieri
Foto: Shutterstock
Brīdī, kad zods notecējis ar sulīgo bumbieru sulu un ir sajūta, ka gada norma svaigā veidā apēsta, laiks virtuves eksperimentiem! Bumbieris virtuvē ienesīs maigumu, lai kādā receptē tas tiktu izmantots. Saldā un sulīgā nots iederēsies gan svaigos salātos, gan aromātiskā plātsmaizē, gan ziemas krājumu burkā.

Ja tiktu rīkotas sacīkstes par dārza augli un izcilnieku, kur finālisti būtu divi – ābols un bumbieris, kurš būtu uzvarētājs? Saprotams, ka šie abi ir nopietni smagsvari, katram ir sava sava stiprā puse, kas pretiniekam savukārt vājāka.

Ja svaru kausos liek izturību un uzglabāšanas iespējas, tad ābols iekabina bumbierim. Jā, ir ziemas bumbieri, kas labi glabājas, bet āboli tomēr labāk. Salduma disciplīnā, kā arī izturībā pret sabrūnēšanu pēc mizošanas uzvar bumbieri. Ābols par mizas noņemšanu ātri apskaišas un kļūst brūns, bet bumbieris to visu tver vieglāk. Krāsas ziņā spilgtāki ir āboli, bet bumbieri paņem ar savām niansētām pasteļkrāsām. Brīdī, kad nonākam virtuves disciplīnā, rezultāts ir neizšķirts – visu, kas pa spēkam ābolam, spēj arī bumbieris. Ar ābolu līdzdalību gatavotais ir ņiprāks, ar bumbieriem – maigāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!