Visām rudens ogām ir vienojošais elements – tās ir stipri skābas un, atšķirībā no saldiem ķiršiem, ko gribas mest mutē vienu ogu pēc otras, pīlādžogu vai smiltsērkšķi tāpat vien našķu vietā neēdīs. Taču zari lūzt no ogu bagātības un, lai ogas nepārvērstos par kompostu, vērts padomāt par pārstrādi.
Visvienkāršākais veids visām rudens ogām ir iztvaicēt sulā. Ko tālāk? Saldēt, pasterizēt, vārīt sīrupā – to katrs pēc iespējām un lustes. Ogas būs izcilas kā ziemas krājumiem, tā tūlītējai apēšanai – kūkās, cepumos, mafinos, ķīseļos, mērcēs... Faktiski rudens vējos rūdītās ogas gatavas visam! Un gatavas arī pārsteigt!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit